Lightning peittosi hyvin pelanneen Senatorsin kolmannen erän pikamaaleilla

Ondrej Palat vietti kolmen pisteen iltaa Ottawa Senatorsin kustannuksella.
Sunnuntain kierroksen iltaottelussa Ottawa Senators tarjosi hallitsevalle mestarille Tampa Bay Lightningille hyvän vastuksen. Lightning kuitenkin piti pintansa ja teki kolmannessa erässä voittoon tarvittavat osumat. Vieraiden tehomies oli kolmen pisteen iltaa viettänyt Ondrej Palat.

Senators aloitti ottelun hyvällä painostusjaksolla mutta ilman tulosta. Lightning sai tilaisuutensa, kun se pääsi ylivoimalle Alex Formentonin kampittaessa itsensä jäähyaitioon. Hienon kiekottelun päätteeksi Victor Hedmanin tulinen kuti painui vastustamattomasti ohi Matt Murrayn. Steven Stamkos ja Brayden Point kirjauttivat syöttöpisteet maaliin.

Avauserän loppupuolella Senators pääsi kokeilemaan ylivoimapeliään, kun Jan Rutta otti koukkausjäähyn. Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut ylivoimallaan mitään vaarallista aikaiseksi.

Senatorsin erän paras maalipaikka tuli kaksi minuuttia ennen loppua, kun Drake Batherson purjehti koko kentän läpi. Brian Elliott veti kuitenkin tilanteessa pitemmän korren.

Senators tasoitti pelin toisen erän alussa, kun Connor Brown riisti kiekon Lightning-puolustukselta ja laittoi pelivälineen komeasti yläkulmaan.

Lightningilla oli oiva paikka siirtyä ottelussa johtoon, kun kesken Senatorsin ylivoimapainostuksen Mathieu Joseph karkasi yksin läpi. Murray kuitenkin venyi huippupelastukseen. Joseph ehti jo aiemmassa tilanteessa saada kiekon maaliin, mutta osuma hylättiin maalivahdin estämisenä ja Lightning sai tilanteesta jäähyn pelin viivyttämisestä haastettuaan tuomion epäonnistuneesti.

Lopulta Lightning onnistui, kun Ondrej Palat antoi nappisyötön Ruttalle, joka ei tilanteesta erehtynyt. Murray oli tilanteessa voimaton.

Kotijoukkue iski vielä takaisin erän lopulla. Tuore kapteeni Brady Tkachuk niittasi 2–2-tasoituksen Bathersonin loistosyötöstä erän viimeisellä minuutilla.

Kolmannen erän alkuun Senators pääsi yrittämään johtomaalia ylivoimalla. Batherson pääsi ylivoiman loppusekunneilla yrittämään loistopaikasta, mutta Elliott oli ohittamaton.

Lightning kuitenkin otti johtoaseman, kun Stamkos nappasi Josephin laukauksesta tulleen irtokiekon ja laittoi sen ohi Murrayn. Joseph kirjautti osumaan syöttöpisteen.

Erän loppuminuuteilla Senators sai kovan paineen aikaiseksi Lightningin maalille. Nick Paul pääsi lähelle tasoitusta, mutta ylärima pelasti vieraat. Vähän myöhemmin Palat iski Lightningin kahden maalin karkumatkalle.

Lightning ratkaisi ottelun lopullisesti, kun Anthony Cirelli sinetöi 5–2-lukemat tyhjään maaliin Palatin syötöstä. Senators kuitenkin kavensi vielä Victor Meten osumalla ottelun loppulukemiksi 5–3. Enempää maaleja ei kuitenkaan enää nähty ja Lightning vei pisteet.