Lightning otti neljännen voiton ja eteni finaaliin kolmatta kertaa peräkkäin

Lightning pääsi juhlimaan Itäisen konferenssin voittoa.
Kuva © Andy Lyons
Tampa Bay Lightning voitti New York Rangersin sarjan kuudennessa ottelussa 2–1 ja vei ottelusarjan nimiinsä voiton 4–2. Hallitseva mestari kohtaa Stanley Cup -finaalissa Colorado Avalanchen.

New York Rangers oli jo kuudetta kertaa selkä seinää vasten kevään pudotuspeleissä, kun joukkue hyppäsi kaukaloon lauantaina Tampa Bay Lightningia vastaan. Vierasjoukkue laittoi kaiken peliin, mutta ei pystynyt hidastamaan Lightningin vyöryä, joka nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa lopulta lukemin 2–1.

Lightning hallitsi ottelun tapahtumia selkeästi ja se loi vaarallisia maalipaikkoja jokaisessa erässä. Rangersin ongelmat tasaviisikoin jatkuivat myös sarjan kuudennessa ottelussa, eikä ylivoimamahdollisuuksia tullut kuin muutama kappale. Maalivahti Igor Šestjorkin pelasi hyvän ottelun ja teki muutan huipputorjunnan.

Ottelun avausmaalia jouduttiin odottamaan toisen erän puoliväliin asti. Lighting-kapteeni Steven Stamkos toi kiekon alueelle ja lähetti kiekon ranteella kohti Rangersin maalia. Šestjorkinin ilta sai synkän hetken, kun siniviivan alta lähtenyt kiekko painui verkon perukoille.

Rangers sai oman mahdollisuutensa kolmannen erän loppuhetkillä, kun se sai ylivoimamahdollisuuden. Ensimmäinen ylivoimaviisikko ei onnistunut maalinteossa, mutta Frank Vatrano ohitti Andrei Vasilevskin aloitusvoiton jälkeen heti seuraavassa vaihdossa.

Vieraiden juhlat eivät kuitenkaan kestäneet kauaa, sillä Stamkos onnistui maalinteossa uudestaan vain 21 sekuntia Vatranon maalin jälkeen. Osumassa oli mukana onnea, sillä kiekko kimposi maaliin Stamkosin jalan kautta.

Lighting pelaa finaalissa nyt kolmatta kertaa putkeen. Finaalisarja Colorado Avalanchea vastaan käynnistyy keskiviikon ja torstain välisenä yönä.