Libor Sulak vahvistamaan Kärppien alakertaa, huippulupaukselle myös liigasopimus

LIIGA / Uutinen
Sulak suuntaa seuraavaksi Ouluun.
Kuva © Samuli Huikuri
Oulun Kärpät nappasi puolustukseensa kovan luokan vahvistuksen, kun Pelicansista ja KooKoosta tuttu Libor Sulak siirtyy joukkueeseen.

Libor Sulak siirtyy yksivuotisella sopimuksella Kärppien riveihin. Viime kauden 26-vuotias puolustaja pelasi KooKoossa, johon hän siirtyi kesken kauden KHL:stä.

Sulak aloitti viime kauden Severstal Tšerepovetsissa, jossa hän merkkautti alkukaudesta 19 pelissä ainoastaan kaksi tehopistettä. Hän palasi lopulta marraskuussa Suomeen ja teki sopimuksen KooKoon kanssa. Liigassa hän tehtaili 31 ottelussa tehot 7+9=16.

Raamikas (189cm/94kg) tšekkipuolustaja on edustanut Liigassa aiemmin myös Pelicansia. Häneltä löytyy kahdelta kaudelta kokemusta Pohjois-Amerikastakin Detroit Red Wingsin organisaatiosta, jossa sai vyölleen 63 AHL-ottelun lisäksi myös kuusi NHL-ottelua. Sulak on pelannut urallaan myös kahdet MM-kisat.

− Libor on kansainvälisen tason pelaaja, joka on esiintynyt MM-kisoissa ja alkaa olla jo vakiokalustoa EHT:llä. Hän on erittäin tervetullut lisä meidän nopeaan pelitapaan, joka vaatii hyvää luistelua ja liikkuvuutta. Hän on meille tuttu pelaaja Liigasta, ja hän on jo osoittanut olevan huippupelaaja tässä sarjassa, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho totesi.

Oululaisseura kertoi lisäksi tehneensä kaksivuotisen liigasopimuksen hyökkääjälupaus Samu Tuomaalan kanssa. 17-vuotiasta hyökkääjää pidetään yhtenä oman ikäryhmänsä lupaavimmista pelaajista. Kesällä 2021 varausikäiseksi tuleva hyökkääjä iski viime kaudella Nuorten SM-Liigassa 40 ottelussa tehot 15+8=23.

» Lähetä palautetta toimitukselle