Leon Draisaitl rohmusi NHL:n runkosarjapalkintoja, Tuukka Rask taipui Vezina-äänestyksessä toiseksi

NHL / Uutinen
Leon Draisaitl sai palkintokaappiinsa täytettä.
Kuva © Getty Images
NHL julkisti yhä jakamatta olleiden runkosarjapalkintojen voittajat.

NHL julkisti yhä jakamatta olleiden runkosarjapalkintojen voittajat tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Suurimmaksi palkintorohmuksi osoittautui Edmonton Oilersin Leon Draisaitl, jonka pelaajayhdistys palkitsi runkosarjan parhaan pelaajan Ted Lindsay -palkinnolla ja joka pokkasi myös joukkueelleen arvokkaimman pelaajan Hart Trophy -pokaalin.

Huikeat 110 (43+67) tehopistettä 71 otteluun nakuttanut saksalaistähti nappasi tehopisteillään myös pistepörssin voittajalle myönnettävän Art Ross -palkinnon.

Uransa toista parhaan maalivahdin Vezina Trophya saalistanut Tuukka Rask sen sijaan joutui pettymään, kun sarjan GM:t äänestivät Winnipeg Jetsissä kiekkoja torjuvan Connor Hellebuyckin sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Hellebuyck keräsi äänestyksessä 123 pistettä ja 19 ykkössijaa, kun taas Raskin oli tyytyminen 99 pisteeseen ja kymmeneen ykkössijaan. 

Colorado Avalanchen puolustajasensaatio Cale Makar valittiin puolestaan vuoden tulokkaaksi ja palkittiin Calder Trophylla. Parhaan puolustajan Norris Trophy sen sijaan ojennettiin Nashville Predators -kippari Roman Josille.

» Lähetä palautetta toimitukselle