Lemetyiselle jatkoa Peliittoihin − vanha joukkuekaveri uutena kasvona Heinolaan

MESTIS / Uutinen
Lahtinen jättää Vantaan taakseen ja suuntaa Heinolaan.
Heinolan Peliitat jatkoi joukkueensa rakentamista tekemällä sopimukset Oskari Lemetyisen ja Markus Lahtisen kanssa.

Viime kaudeksi Bluesin A-nuorista Peliittoihin siirtynyt Oskari Lemetyinen jatkaa heinolalaisjoukkueessa ensi kaudellakin. Uutena miehenä heinolalaishyökkäykseen liittyy puolestaan Markus Lahtinen, joka edusti viime kauden Kiekko-Vantaata.

22-vuotias Lahtinen pelasi viime kaudella Mestiksessä 29 ottelua ja kokosi niissä tehot 1+3=4. Kauden aikana hän esiintyi myös vantaalaisryhmän A-nuorten riveissä kolmessa kamppailussa, joissa iski neljä tehopistettä.

− Markus edustaa pelaajatyyppiä, jota hieman rajallisilla taloudellisilla resursseillamme pyrimme Heinolaan löytämään. Hän on junioreissa todistanut olevansa tuottelias hyökkäyssuuntaan, mutta siirtymä aikuisten tasolle meni viime kaudella loukkaantumistenkin takia odotettua vaisummin, Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä kommentoi.

− Pyrimme auttamaan Markusta tuomaan kärkiosaamisensa esiin myös miesten peleissä tulevalla kaudella. Upea juttu, että saimme Markuksen Heinolaan ja odotan innolla, että pääsemme tekemään töitä hänen kehittymisensä eteen..

Lemetyiselle pelejä peliittapaidassa kertyi viime kaudella puolestaan 48 kappaletta. Niissä 22-vuotias keskushyökkääjä teki tehot 4+9=13. 

− Olen erittäin tyytyväinen Lemen jatkosopimukseen. Hän osoitti viime kaudella olevansa äärimmäisen luotettava joukkuepelaaja ja kaikin puolin hyvä jätkä joukkueessa niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella, kuvaili Petäjä.

− Hänen kiekollinen rohkeutensa kasvoi kauden aikana hurjasti ja paikkoja olisi ollut varmasti isompaan pistesaldoon jo päättyneellä kaudella. Koen, että Lemellä on hyvä mahdollisuus tuoda hyökkäysosaamistaan vielä enemmän esiin tulevalla kaudella.

Lemetyiseltä ja Lahtiselta löytyy yhteistä historiaakin juniorivuosilta, sillä he pelasivat samaan aikaan Bluesin A, B -ja C-nuorissa. Kaksikko oli voittamassa muun muassa C-nuorten Suomen mestaruutta keväällä 2014.

» Lähetä palautetta toimitukselle