Leksands IF kieltäytyy matkaamasta CHL-otteluun Minskiin

CHL / Uutinen
Valko-Venäjän epävakaa tilanne ajoi Leksands IF:n kovaan ratkaisuun.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Ruotsalaisjoukkue Leksands IF ei ole matkustamassa Valko-Venäjälle ensi kaudella, kun joukkueen on määrä kohdata Junost Minsk CHL:n alkulohkossa.

Leksands IF:n johtoporras kokoontui perjantaina CHL:n ja SHL:n johtajien kanssa. Samalla Leksands IF ilmoitti, etteivät aio matkustaa Valko-Venäjälle maan tilanteen takia.

Keskiviikkona järjestetyssä lohkoarvonnassa Leksands IF ja Junost Minsk arvottiin samaan lohkoon, jossa ovat myös sveitsiläinen Fribourg-Gottéron  ja tšekkiläinen Oceláři Třinec.

− Kansainvälinen jääkiekkoliitto on aikaisemmin tehnyt päätöksen, ettei miesten MM-kisoja pelata Valko-Venäjällä, ja hiljattain myös kansainvälinen ampumahiihtoliitto on siirtänyt syksyn suunnitellut kilpailut. Tämän tiedon varassa, meillä ei ole mitään syytä tehdä toisenlaista ratkaisua kuin kieltäytyä pelaamasta Minskissä. Emme ole sulkemassa Junostia CHL-pelien ulkopuolelle, ja kohtaamme heidät kotona kuten muutkin joukkueet, Leksands IF:n puheenjohtaja Claes Bergström kommentoi. 

− Ennen arvontaa meillä oli keskustelu muiden SHL-joukkueiden kanssa mahdollisesta ottelusta Junost Minskiä vastaan, mutta tietysti tilanteesta tuli meidän kannalta akuutimpi, kun meidät arvottiin samaan lohkoon. Meidän täytyy löytää hyvä ratkaisu yhteistyössä CHL:n kanssa. Olemme kuitenkin innoissaan CHL-osallisutmisesta, ja yhdessä haluamme luoda hienot puitteet kiekkosyksyyn kannattajillemme, joukkueen toimitusjohtaja Andreas Hedbom ilmoitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle