Leijonissa MM-kultaa torjunut Kevin Lankinen AHL:n tähdistöotteluun − mukana myös toinen suomalaisvahti

NHL, Muut Sarjat / Uutinen
Lankinen sai juhlia MM-kultaa viime vuonna. Nyt edessä on AHL:n tähdistöottelu.
AHL:ssä pelaavat suomalaismaalivahdit Kevin Lankinen ja Kasimir Kaskisuo on valittu liigan tähdistöotteluun.

Kevin Lankinen ja Kasimir Kaskisuo pelaavat American Hockey Leaguen tähdistöottelussa. Ottelu pelataan tammikuun 27. päivä Kalifornian Ontariossa. Lankinen edustaa Keskistä divisioonaa ja Kaskisuo Pohjoisen divisioonaa.

Viime vuonna Leijonien maalilla maailmanmestaruuden torjunut Lankinen on edustanut tällä kaudella Chicago Blackhawksin farmijoukkue Rockford IceHogsia. 16 ottelussa Lankisen torjuntaprosentti on ollut 90,8. Hän ei ole vielä tehnyt debyyttiään NHL:ssä.

Jokereiden kasvatti Kaskisuo on tällä kaudella pelannut Toronto Marliesin maalilla 19 ottelua torjuntaprosentilla 91,1. Hän teki NHL-debyyttinsä 1–6-tappiossa Pittsburgh Penguinsia vastaan marraskuussa. Kaskisuon sopimus Toronto Maple Leafsin kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

AHL:n tähdistöottelu noudattaa NHL:stä tuttua kaavaa. Lauantaina 26. päivä on taitokilpailu ja seuraavana päivänä pelataan kuuden ottelun miniturnaus. Pelit kestävät kymmenen minuuttia ja ne pelataan kolmella kolmea vastaan. Alkusarjan kaksi parasta kohtaavat loppuottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle