Leijonilla panoksena lohkovoitto, viimeiset puolivälieräpaikat ratkeavat – tässä alkulohkon päätöspäivän panokset

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomella on lohkovoitto omissa käsissään, mutta Ruotsi kyttää kannoilla.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
MM-kisojen alkulohkot pelataan päätökseen tiistaina. Suomi kamppailee lohkovoitosta Ruotsin ja päätösvastustajansa Tšekin kanssa. Viimeisistä pudotuspelipaikoista käydään tiukka kisa.

Puolivälieriin selviää molempien lohkojen neljä parasta joukkuetta. Suomi, Ruotsi, Tšekki, Sveitsi, Saksa ja Kanada ovat jo selvinneet jatkoon, mutta kaksi viimeistä paikkaa ratkaistaan tiistaina. Myös tarkemmat lohkosijoitukset ovat vielä jokaisen joukkueen kohdalla varmistamatta.

Lohko A

Sarjatilanne ennen tiistain otteluita (mahdolliset sijoitukset lohkossa)
Sveitsi 18 (1.–2.)
Saksa 15 (1.–4.)
Tanska 12 (3.–5.)
Kanada 12 (2.–4.)
Slovakia 9 (3.–5.)
Ranska 5 (6.)
Kazakstan 3 (7.)
Italia 1 (8.)

Kazakstan ja Italia ovat jo pelanneet kaikki ottelunsa, ja ne ovat lohkon kaksi viimeistä. Italia putoaa ensi vuodeksi 1A-divisioonaan.

Saksa–Sveitsi, klo 12.20
Sveitsi tarvitsee ottelusta pisteen voittaakseen lohkon. Se ei voi pudota kakkossijaa alemmaksi. Saksa tarvitsee lohkovoittoon kolmen pisteen voiton, mutta yksikin piste varmistaa kakkossijan.

Jos Saksa häviää varsinaisella peliajalla, voi se päätyä Tanskan ja Kanadan kanssa tasapisteisiin mikäli nämä voittavat myöhemmin pelattavat ottelunsa. Saksa voitti tasapisteissä ratkaisevassa keskinäisessä ottelussa Tanskan, mutta hävisi Kanadalle. Jos koko kolmikko päätyy tasapisteisiin, jää Saksa keskinäisten otteluiden vertailussa viimeiseksi ja lohkon neljänneksi.

Slovakia–Tanska, klo 16.20
Tanska tarvitsee ottelusta pisteen varmistaakseen puolivälieräpaikkansa ja pudottaakseen Slovakian pudotuspeleistä. Jos Slovakia voittaa varsinaisella peliajalla ja Kanada saa iltapelistä pisteenkin, menee Slovakia puolivälieriin ja Tanskan taival päättyy alkulohkoon.

Jos Kanada jää pisteittä myöhäispelistä, tarvitsee Slovakia kolmen maalin voiton Tanskasta mennäkseen jatkoon ja pudottaakseen Tanskan. Murskavoitolla se voi olla jopa lohkon kolmas.

Kanada–Ranska, klo 20.20
Kanada on varmistanut puolivälieräpaikkansa. Se voi nousta lohkokakkoseksi voittamalla ottelun varsinaisella peliajalla Saksan jäädessä Sveitsiä vastaan pisteittä. Mikäli Saksa ei päädy Kanadan kanssa tasapisteisiin, tarvitsee Kanada enemmän pisteitä kuin Tanska aiemmasta pelistään ollakseen lohkon kolmas.

Kanada on voittanut Slovakian keskinäisessä ottelussa, eikä se voi jäädä viimeiseksi keskinäisten otteluiden vertailussa, jos sekä Slovakia että Tanska päätyvät sen kanssa tasapisteisiin. Tässä vertailussa Kanada olisi ykkönen ja samalla lohkon kolmas, paitsi jos Slovakia murskaa Tanskan, jolloin Kanada jäisi lohkon neljänneksi.

Ranska jää lohkossa kuudenneksi tuloksesta riippumatta.

Lohko B

Sarjatilanne ennen tiistain otteluita (mahdolliset sijoitukset lohkossa)
Suomi 16 (1.–3.)
Ruotsi 15 (1.–3.)
Tšekki 13 (1.–3.)
Yhdysvallat 10 (4.–5.)
Latvia 8 (4.–5.)
Itävalta 7 (6.–7.)
Norja 5 (6.-7.)
Iso-Britannia 1 (8.)

Itävalta ja Iso-Britannia ovat pelanneet kaikki ottelunsa. Iso-Britannia putoaa ensi vuodeksi 1A-divisioonaan. Itävalta on lohkossa kuudentena, ja voi pudota seitsemänneksi jos Norja voittaa Yhdysvallat.

Ruotsi–Latvia, klo 12.20
Ruotsi on voittanut sekä Suomen että Tšekin keskinäisissä otteluissa, joten se voittaa lohkon, jos se saa ottelustaan enemmän pisteitä kuin Suomi iltapelistään. Yksikin piste riittää varmistamaan vähintään kakkossijan. Jos Tšekki voittaa Suomen varsinaisella peliajalla, tarvitsee Ruotsi pisteen lohkovoittoon, mutta jos se ei tätä pistettä saa, jää se kolmanneksi.

Latvia voi edetä puolivälieriin voittamalla varsinaisella peliajalla, jos Yhdysvallat häviää varsinaisella peliajalla Norjalle.

Yhdysvallat–Norja, klo 16.20
Jos Latvia ei ole ottanut päiväpelistään täysiä pisteitä, on Yhdysvallat lohkon neljäs oman ottelunsa tuloksesta riippumatta. Jos Latvia on voittanut varsinaisella peliajalla, tarvitsee Yhdysvallat yhden pisteen varmistaakseen jatkopaikkansa.

Norja nousee lohkossa seitsemänneltä sijalta kuudenneksi, jos se voittaa ottelun.

Suomi–Tšekki, klo 20.20
Suomi tarvitsee ottelusta vähintään yhtä monta pistettä kuin Ruotsi saa omastaan pitääkseen Ruotsin takanaan. Tšekki pysyy takana yhdelläkin pisteellä. Tasapistevertailussa Suomi häviäisi sekä Ruotsille että Tšekille.

Tšekki tarvitsee ottelusta kolme pistettä noustakseen Suomen ohi. Ruotsin ohittamiseen tarvitaan täysien pisteiden lisäksi Ruotsin jääminen pisteittä. Neljänneksi Tšekki ei voi pudota.

Pudotuspelit

Torstain puolivälierissä lohkojen voittajat kohtaavat toisen lohkon neljänneksi sijoittuneen. Myös kakkoset ja kolmoset pelaavat ristiin.

Lauantain välierissä parit muodostetaan alkulohkorankingin mukaan. Jäljellä olevista joukkueista paras kohtaa heikoimman ja toiseksi paras kolmanneksi parhaan. Rankingissa ensin ratkaisee sijoitus alkulohkossa, sitten pisteet, maaliero ja tehdyt maalit. Pronssiottelu ja loppuottelu pelataan sunnuntaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle