Leijonien kokoonpano säilyy ennallaan Slovakia-puolivälierään

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kiekko tippuu yhden välipäivän jälkeen jäähän ja MM-kisojen pudotuspelivaihe käynnistyy.

Leijonien alkulohko eteni varsin mallikkaasti, vaikka Ruotsia vastaan tulikin tappio voittomaalikilpailussa. Kolmikko Teemu Hartikainen, Sakari Manninen ja Mikael Granlund ovat kehitelleet keskenään tulikuuman ketjun, joka tekee ottelusta toiseen tehoja. 

Slovakian alkulohko oli aaltoileva. Voitot tulivat Ranskasta, Tanskasta, Italiasta ja Kazakstanista. Joukkueista Kanada, Sveitsi ja Saksa olivat kuitenkin vahvempia. Tomáš Tatarin johtamaa ketjua kannattanee Jukka Jalosen ryhmän pitää silmällä.

Ennen helatorstain puolivälierää Suomi ja Slovakia ovat kohdanneet MM-kisoissa 17 kertaa, joista Suomelle on merkitty 13 voittoa. Slovakia on kolmesti lähtenyt kaukalosta voittajana ja kerran on päädytty tasan.

Pudotuspelihistoriassa edellinen kohtaaminen on vuoden 2013 turnauksen puolivälierästä, joka päättyi Leijonien juhliin lukemin 4–3. Joukkueet kohtasivat kuitenkin myös helmikuun olympialaisissa välierävaiheessa. Tuolloin Suomi oli tiukan puolustuskamppailun jälkeen vahvempi maalein 2–0. 

Jalonen ei muokkaa Leijonien kokoonpanoa Slovakia-puolivälierään edellisestä Tšekki-ottelusta. Maalilla jatkaa Jussi Olkinuora.

Leijonien kokoonpano puolivälierään

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora

Varalla:
29 Harri Säteri

1:
64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:
25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 76 Jere Sallinen
41 Miro Heiskanen – 50 Mikael Seppälä

3:
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 10 Joel Armia
3 Niklas Friman – 2 Ville Pokka

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
23 Esa Lindell – 55 Atte Ohtamaa

» Lähetä palautetta toimitukselle