Leijonien kaksi lohkovastustajaa Pekingin olympiaturnaukseen ratkeaa tänään – viimeiset paikat jaossa kiinnostavissa otteluissa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tanska on lähellä historiansa ensimmäistä olympiapaikkaa jääkiekossa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Jääkiekon olympiakarsinnat miesten kiekkoturnaukseen päättyvät tänään kiinnostavista asetelmista.

Ensi helmikuun Pekingin miesten olympiaturnauksen viimeiset kolme paikkaa ratkeavat tänään. Asetelmat viimeisen karsintakierroksen päätöskierrokselle ovat D-lohkoa lukuun ottamatta varsin selvät.

D-lohkossa Slovakia on kerännyt täydet pisteet ennen päätösotteluaan Valko-Venäjää vastaan. Slovakialle riittää siis vähintään yksi piste sunnuntain ottelusta, jotta se varmistaa olympiapaikkansa. Valko-Venäjä puolestaan etenee Pekingiin, jos se voittaa Slovakian varsinaisella peliajalla eikä Puola voita Itävaltaa varsinaisella peliajalla.

On myös mahdollista, että Slovakia, Puola ja Valko-Venäjä ovat turnauksen päätyttyä tasapisteissä. Tässä tapauksessa muodostetaan ristiinpelaamisen takia uusi sarjataulukko, josta on poistettu kaikkien ottelut Itävaltaa vastaan. Tällöinkin kaikki kolme olisivat tasapisteissä, joten tarkastelu siirtyy tämän sarjataulukon maalieroon.

Valko-Venäjän olisi tässä tapauksessa voitettava Slovakia vähintään kolmen maalin erolla. Puola ei voi enää tässä tarkastelussa parantaa maalieroaan, koska se pelaa päätösottelunsa Itävaltaa vastaan. Näin ollen se on varmuudella ulkona Pekingistä. 

E- ja F-lohkojen asetelmat ovat puolestaan huomattavasti yksinkertaisemmat. E-lohkossa täydet pisteet tähän saakka keränneet Latvia ja Ranska kohtaavat päätösottelussa eli kyseisen ottelun voittaja etenee olympialaisiin. Täysin vastaavanlainen tilanne on F-lohkossa Norjan ja Tanskan välillä. Ottelun voittamalla Tanska pääsisi ensimmäistä kertaa koskaan jääkiekossa olympiaturnaukseen.

Lohkojen päätösotteluista Latvia–Ranska ja Norja–Tanska alkavat kello 17. Slovakia–Valko-Venäjä alkaa puolestaan kello 18.30. Ottelut ovat nähtävissä ilmaiseksi KOK:n sivuilla.

Pekingiin paikkansa lunastavista maista kaksi tulee pelaamaan samassa alkulohkossa Suomen ja Ruotsin kanssa. Kolmas jatkaja pelaa samassa lohkossa ROC:n, Tšekin ja Sveitsin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle