Leijonien ja Naisleijonien päävalmentajat ehdolla Vuoden valmentajaksi – Jussi Ahokkaan MM-kulta ja Liiga-syksy eivät riittäneet raadille

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jukka Jalonen on oikeutetusti yksi ehdokkaista Vuoden valmentajaksi.
Vuoden valmentajaksi 2019 on ehdolla viisi henkilöä, joista kaksi on saavuttanut kiistatonta menestystä tehtävässään kuluvan vuoden aikana. Yksi menestynyt valmentaja ei kuitenkaan mahtunut ehdokaslistalle.

Vuoden 2020 Urheilugaalassa valitaan vuoden 2019 parhaita urheilijoita, joukkueita ja valmentajia sekä jaetaan muita erinäisiä urheilupalkintoja.

Ehdokkaat Vuoden valmentajaksi 2019 ovat miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen, jalkapallon miesten maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva, naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen, lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuo ja cheerleading-valmentaja Maria Wahlroos.

Jääkiekkovalmentajista Jalonen johdatti Leijonat MM-kultaan keväällä 2019 ja Mustonen luotsasi Naisleijonat MM-hopealle. Kultakin kävi yhden videotarkistuksen päässä.

Esimerkiksi nykyisin Liigassa pelaavaa KooKoota valmentava ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueen peräsimessä menestystä niittänyt Jussi Ahokas ei ole ehdokkaiden joukossa. Ahokas on valmentanut KooKoon hyviin esityksiin Liigassa syyskaudella ja hän pokkasi myös MM-kultaa nuorten MM-kisoista alkuvuonna 2019.

» Lähetä palautetta toimitukselle