Leijonat valmistautuu Venäjän EHT-turnaukseen – kokoonpanossa viime hetken muutoksia

MAAJOUKKUE / Uutinen
Leijonat harjoitteli tiistaina Hakametsässä, jossa kohtaa torstaina Tšekin
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Venäjän EHT-turnaukseen valmistautuvat Leijonat vetivät ensimmäiset harjoituksensa Tampereen Hakametsässä, jossa joukkue kohtaa torstaina Tšekin.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue on kokoontunut Tampereelle. Yksi on alunperin nimetystä joukosta poissa, sillä aiemmin tänään ilmoitettiin, että Leijonien pitkäaikaisiin luottopelaajiin kuuluva Petri Kontiola jää sivuun turnauksesta loukkaantumisen takia. Korvaaja löytyi läheltä eli Tampereelta, kun Ilveksen 21-vuotias Arttu Ruotsalainen sai varmasti mieluisan pikakommennuksen Venäjälle matkaavaan ryhmään. Ilveksen paras pistemies oli mukana myös marraskuisessa Karjala-turnauksessa.

Jukka Jalosen miehistö harjoitteli tiistaina iltapäivällä Hakametsän jäällä medialle avoimissa harjoituksissa ennen myöhemmin illalla pidettyä varsinaista lehdistötilaisuutta. Harjoitukset alkoivat tiiviillä viisi vastaan viisi -pelaamisella, jossa kaikki viisikot pääsivät vetämään noin 40 sekunnin mittaisia vaihtoja. Lopussa keskityttiin ylivoimahyökkäyksiin ja niiden puolustamiseen.

Iso osa vajaan tunnin kestäneestä harjoitussessiosta käytettiin lopulta kuitenkin ylivoimapelin hiomiseen – ensin fläppitaulun ja lopuksi käytännön kautta.

Päävalmentaja Jukka Jalonen käytti tiistain harjoituksissa aikaa ylivoimapelin hiomiseen
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Mainittu Arttu Ruotsalainen istutettiin toiseen ylivoimaviisikkoon yhdessä EHC Bielin Toni Rajalan ja KooKoon Anrei Hakulisen kanssa. Rauman Lukon Jesse Virtanen ja Lausannen Petteri Lindbohm antoivat tulitukea viivasta. Toinen ylivoimaviisikko oli kasattu Turun Palloseuran Oula Palven ympärille.

Pelipäivä on juhlapäivä

Vanha tuttu sanonta "pelipäivä on juhlapäivä" pitää torstaina harvinaisen hyvin paikkansa, koska tuolloin Leijonat jäädyttää vanhan kapteeninsa Timo Jutilan numeron 5. Juhlallisuudet ja paidan nosto kattoon tapahtuvat itseoikeutetusti "Jutin" kotikaupungissa Tampereella. Sieltä paita jatkaa myöhemmin matkaa Pasilan Areenan kattoon muiden jäädytettyjen leijonanumeroiden vierelle.

Tänään Hakametsässä harjoitelleella leijonamiehistöllä on pari päivää aikaa saada kuvionsa ja vireensä juhlallisuuksien arvoiseen kuntoon. Kun Suomi ja Tšekki iskivät yhteen marraskuussa Helsingissä, alkoi tuokin ottelu vastaavilla seremonioilla. Silloin jäädytysvuorossa oli Kimmo Timosen numero 44. Leijonat oli tuolloin parempi lukemin 3-0. Suomen kannalta on toivottavaa, että paidan jäädytys toimii vastaavana ennusmerkkinä myös tulevan torstain kohtaamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle