Leijonat vahvistuu Aleksi Mustosella – Ruotsin EHT on vienyt Pelicansilta jo neljä pelaajaa

LIIGA, MAAJOUKKUE / Uutinen
Viikonloppuna Aleksi Mustonen vahvistaa Leijonia.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Liiga-kauden aikana pelattavat maajoukkueturnaukset näkyvät Liiga-joukkueiden arjessa. Nyt Pelicansin seurajoukkue kevenee entisestään, kun hyökkääjä Aleksi Mustonen on kutsuttu mukaan Ruotsissa pelattaviin maaotteluihin.

Leijonat lähti 7.–10.2.2019 pelattavaan Ruotsin EHT-turnaukseen alkuperäissuunnitelmia pienemmällä joukkueella, koska kokoonpanosta putosi pelaajia loukkaantumisten takia pois viime hetkillä. Jo aikaisemmin joukkuetta täydennettiin KalPan Eetu Luostarisella, ja nyt Pelicansin Aleksi Mustonen on nyt kutsuttu liittymään Leijonien pelaavaan kokoonpanoon.

Mustonen on jo neljäs Pelicans-pelaaja, joka on kutsuttu pois seurajoukkueestaan Ruotsissa pelattavan maajoukkuekomennuksen takia. Maajoukkueiden mukana ovat jo Hannes Björninen, Oliwer Kaski ja Tšekin Hynek Zohorna.

Jo ennen EHT-turnauksen alkua Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen suhtautui maajoukkuepeleihin varauksella.

– Sitä täytyy miettiä, että mikä järki tässä on. Todennäköisesti maajoukkuepelaajat ovat joukkueen parhaita pelaajia. Ollaan ylpeitä, että tulevat Pelicansista ja ansaitsevat paikkansa, mutta elintärkeät ottelut menossa Liigassa ja kärki on poissa. Kannattaa miettiä, iso kysymys, Nieminen vuodatti keskiviikkona tappioon päättyneen JYP-pelin jälkeen.

23-vuotias Mustonen on edustanut Suomea aikaisemmin alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoissa vuosina 2014 ja 2015. Vuoden 2014 kisoista hänellä on kultamitali. Hän tekee debyyttinsä A-maajoukkuetasolla lauantaina iltapäiväottelussa Tukholmassa, jossa Suomea vastaan asettuu Tšekki.

» Lähetä palautetta toimitukselle