Leijonat uudistetulla kokoonpanolla mielenkiintoiseen otteluun Ruotsia vastaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Joukkueet kohtasivat viimeksi Pekingin olympiakaukalossa.
Suomi on marssinut voitosta voittoon Tšekin EHT-turnauksessa. Tšekki tarjosi Ruotsille turnauksen toisena kisapäivänä isoa sokkihoitoa voittamalla sinikeltaiset maalein 9–3. Jukka Jalonen muokkaa kokoonpanoja Ruotsi-otteluun.

Leijonien EHT-turnaus on ollut varsin mallikas, kun haaviin on tarttunut kokemusta ja kahdesta ottelusta kaksi voittoa. Ruotsi lähti rallatellen Itävaltaa vastaan pelatun nollapelin jälkeen Tšekkiä vastaan, mutta koki murskatappion isäntämaalle lukemin 9–3. 

Itävaltaa vastaan Ruotsi oli pelin isäntä 1–0-lukemista huolimatta, mutta Tšekille sinikeltaiset eivät pärjänneet. Johan Garpenlövin luotsaaman ryhmän paras pistemies on Leksand-puolustaja Calle Själin kahdella syöttöpisteellä. 

Suomella oli Itävaltaa vastaan pienistä lipsahduksista huolimatta rennompi ote kuin Tšekki-ottelussa. Jukka Jalonen muokkaa kokoonpanoja turnauksen päättävään Ruotsi-otteluun. Muun muassa Valtteri Filippula ja Jussi Olkinuora tekevät paluun kokoonpanoon. 

Voitolla Ruotsista Leijonat varmistaa turnausvoiton, mutta jatkoaikatappiokin riittäisi turnausherruuteen Tšekin napatessa maksimissaan kaksi pistettä Itävallalta. 

Leijonat kello 13 alkavaan otteluun:

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora

Varalla:
30 Niclas Westerholm

1:
15 Miro Aaltonen – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 7 Oliwer Kaski

2:
25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 20 Niko Ojamäki
81 Kalle Maalahti – 42 Sami Vatanen (A)

3:
82 Harri Pesonen – 76 Jere Sallinen – 52 Petrus Palmu
18 Vili Saarijärvi – 38 Juuso Hietanen

4:
23 Markus Nenonen – 80 Saku Mäenalanen – 12 Marko Anttila (A)
55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka

13. hyökkääjä:
Valtteri Ojantakanen

» Lähetä palautetta toimitukselle