Leijonat palkittiin Vuoden joukkueena – "Se oli pienen pojan unelmien täyttymys"

MAAJOUKKUE / Uutinen
Iiro Pakarinen, Valtteri Kemiläinen ja Mikael Seppälä kävivät pokkaamassa palkinnon.
Kuva © Aleksi Koskinen
Suomen jääkiekkomaajoukkue on valittu Urheilugaalassa Vuoden joukkueeksi 2022.

Suomen jääkiekkomaajoukkue Leijonat valittiin toista vuotta peräkkäin Vuoden joukkueeksi. Kaksi muuta ehdokasta olivat cheerleadingin naisten maajoukkue sekä koripallon miesten maajoukkue.

Valinta julkaistiin Urheilugaalassa Helsingissä.

Palkintoa saapui noutamaan maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen, GM Jere Lehtinen, joukkueenjohtaja Mika Kortelainen, apuvalmentaja Ari-Pekka Selin, maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen sekä pelaajat Valtteri Kemiläinen, Mikael Seppälä ja Iiro Pakarinen.

Leijonat voitti tammikuussa Pekingin olympialaisissa kultaa ja toukokuussa MM-kultaa Tampereen kotikisoissa.

– Se oli erilainen ja omalla tavallaan hieno kokemus. Oli aika paljon vaikeuksia ennen turnausta, kun oli koronaa sun muuta, mutta perillä peli alkoi rullaamaan. Loppu onkin historiaa, Pakarinen kertoo olympialaisista.

– Se oli pienen pojan unelmien täyttymys. Pihapeleissä pelattiin olympia-, Stanley Cup- tai Liiga-finaalissa. Jos omaa uraa miettii kymmenen vuotta taaksepäin, ei sitä olisi uskonut, että voisi joskus olla olympiavoittaja. Kaikkea voi tapahtua, kun tekee tarpeeksi hommia ja jaksaa nauttia lajista, Kemiläinen kuvailee turnausta.

Keväällä MM-kultaa voittaneessa joukkueessa pelannut Seppälä kertoo voittamisen tuntuneen vieläkin paremmalta, kun sai pelata omassa kotikaupungissaan. Kevään joukkueen vahvuudeksi hän nimeää hyvän yhteishengen.

Myös Kemiläinen toteaa joukkueen yhteisen hengen olleen avainasemassa joukkueen voitossa.

– Leijonissa ilmapiiri on se iso juttu. Kun tehdään hommia, kaikki tehdään tosissaan. Vapaa-ajalla ollaan rennosti, ja jokainen saa olla oma itsensä. Siinä on varmaan meidän isoin vahvuutemme, Kemiläinen paljastaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle