Leijonat päättää Moskovan EHT-turnauksensa isäntämaa Venäjää vastaan tällä kokoonpanolla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Leijonien maalilla on taas tänään ruuhkaa, kun Venäjä tulee vastaan.
Kuva © Topi Lainio
Turnausvoitto on jo Venäjän hyppysissä, joten ottelussa on vain tarjolla mainetta ja kunniaa. Christian Heljanko torjui Kanada-ottelussa varmoin ottein, mutta Venäjää vastaan Jukka Jalonen valitsi maalinsuulle Harri Säterin.

Jukka Jalosen ryhmällä on parempi lepoetu kuin Aleksei Žamnovin joukkueella päivän otteluun, sillä Suomi pelasi edellisen ottelun aamupäivällä ja Venäjä iltapäiväpelinä. Molemmat joukkueet nappasivat kyseisistä otteluista voitot, Suomi Kanadasta ja Venäjä Ruotsista.

Venäjän ryhmä on täynnä KHL-tähtiä. Joukkueen tehokkaimpina pelaajina loistaa kolmella tehopisteellä Artjom AnisimovVadim Šipatšov sekä Nikita Gusev. Suomelta löytyy tähtiä Liigasta, KHL:stä sekä SHL:stä. Jalosen ryhmässä on neljä tehokkainta pelaajaa kahdella tehopisteellä. Tehotykin viitta on aseteltu Jere Karjalaisen, Anton Levtchin, Markus Granlundin ja Valtteri Kemiläisen harteille. 

Ivan Fedotov on torjunut Venäjälle kaksi voittoa ja kaksikko Timur Biljalov sekä Aleksandr Samonov hoitivat edellisen Tšekki-ottelun.  Suomella Harri Säteri torjui Tšekkiä vastaan ja Christian Heljanko avasi maajoukkueuran nöyryyttäessään Kanadaa. Jalonen valitsi Venäjää vastaan tolppien väliin turnauksen avausottelussa pelanneen Harri Säterin.

Suomi lähtee otteluun tutulla ykkösketjulla, sillä viisikko on pysynyt muuttumattomana turnauksen alusta lähtien. Muut hyökkäysketjut on muovattu uuteen uskoon, mutta pakkiparit ovat pysyneet samoina läpi turnauksen. Viime ottelussa 13. hyökkääjänä ollut Markus Nurmi nousee kolmanteen ketjuun Juuso Pärssisen rinnalle ja eilen tyhjään nuottaan maalin iskenyt Markus Nenonen on 13. hyökkääjä.

Edellinen maiden välinen kamppailu nähtiin Helsingin EHT-turnauksessa, ja tällöin Suomi oli Venäjän nuorta joukkuetta parempi lukemin 3–0. 

Leijonien kokoonpano Moskovan turnauksen viimeiseen otteluun 

Maalilla:
29 Harri Säteri

Varalla:
35 Halonen Niilo

1. kenttä:
60 Granlund Markus – 65 Manninen Sakari (A) – 70 Hartikainen Teemu
2 Pokka Ville – 7 Kaski Oliwer

2. kenttä:
71 Komarov Leo (C) – 23 Kemppainen Joonas – 25 Karjalainen Jere
36 Seppälä Peetro – 13 Kemiläinen Valtteri

3. kenttä:
51 Nurmi Markus – 27 Pärssinen Juuso – 21 Ojamäki Niko
52 Pelli Arttu – 38 Hietanen Juuso (A)

4. kenttä:
20 Salomäki Miikka – 19 Nättinen Joonas – 39 Merelä Waltteri
50 Seppälä Mikael

13. hyökkääjä:
28 Nenonen Markus

» Lähetä palautetta toimitukselle