Leijonat kohtaa tällä kokoonpanolla Moskovan EHT-turnauksen toisessa ottelussa Kanadan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi ja Kanada kohtaavat toisen kerran historiassa EHT-turnauksessa.
Kuva © Samuli Huikuri
Kanada on pelannut turnauksessa jo kaksi ottelua, kun Suomi on ehtinyt kohtaamaan vasta Tšekin. Molempien joukkueiden ottelut ovat olleet turnauksen aikana tasaisia.

Claude Julienilla on ollut pitkä ja menestyksekäs valmentajaura Kanadan maajoukkueen riveissä. Tällä kaudella maajoukkueen päävalmentajan vastuun ottanut Julien on luotsannut Kanadan maajoukkuetta kohti olympialaisia varsin hyvin ottein.

Moskovan EHT-turnaukseen osallistunut joukkue hävisi tasaisen ottelun jälkeen isäntämaa Venäjälle, mutta turnauksen toisessa ottelussa Ruotsi kaatui lukemin 3–1. Joukkueen tehokkaimmat pelaajat turnauksessa ovat olleet Dinamo Riian puolustaja Brandon Gormley ja Dinamo Moskovan hyökkääjä Eric O'Dell kahdella maalilla. 

Jukka Jalosella Leijonien peräsimessä Moskovan turnauksen ensimmäinen koitos Prahassa Tšekkiä vastaan oli ennakko-odotuksiin nähden tasainen. Ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa, kun Peter Tiivola laukoi ainoana kiekon maaliin ja Leijonat juhli ottelun voittoa lukemin 3–2. Varsinaisella peliajalla Suomen maaleista vastasivat Sakari Manninen ja maajoukkueuran ensimmäisellään Anton Levtchi

Kanadan joukkueesta kolmelta hyökkääjältä löytyy Liiga-kokemusta. Eric Fehr sekä Cody Kunyk ovat pukeneet HPK:n paidan ylleen ja Daniel Audette pelasi Lukon mestarijoukkueessa viime kaudella. Kunykilla on myös kokemusta SaiPan riveistä. Jos hyökkäysosastolla löytyy Liiga-meritoituneita pelaajia, niin puolutuksen Jason Demersiltä, Charles Genowaylta ja Alex Grantilta löytyy uraltaan Jokerit-taustaa seuran KHL-ajalta. 

Ottelu alkaa poikkeukselliseen aikaan jo kello kymmenen.

Leijonien kokoonpano Kanada-otteluun

Maalilla:
30 Heljanko Christian

Varalla:
35 Halonen Niilo

1. kenttä:
60 Granlund Markus – 65 Manninen Sakari (A) – 70 Hartikainen Teemu
2 Pokka Ville – 7 Kaski Oliwer

2. kenttä:
76 Levtchi Anton – 19 Nättinen Joonas – 25 Karjalainen Jere
36 Seppälä Peetro – 13 Kemiläinen Valtteri

3. kenttä:
28 Nenonen Markus – 27 Pärssinen Juuso – 21 Ojamäki Niko
52 Pelli Arttu – 38 Hietanen Juuso (A)

4. kenttä:
71 Komarov Leo (C) – 47 Tiivola Peter – 39 Merelä Waltteri
50 Seppälä Mikael

13. hyökkääjä:
51 Nurmi Markus

» Lähetä palautetta toimitukselle