Leijonat kohtaa Itävallan muuttumattomalla kokoonpanolla – Olkinuora jatkaa maalilla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jussi Olkinuora jatkaa puolustuksen viimeisenä lukkona.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Suomi on kohdannut hissijoukkueeksi ajautuneen Itävallan MM-kisoissa viime vuosina harvakseltaan, eikä ole hävinnyt koskaan.

Suomi ja Itävalta pelaavat lohkovaiheen viimeistä edellisen ottelunsa lauantaina. MM-tasolla maat ovat kohdanneet aiemmin kahdeksan kertaa. Vuoden 2000 kisoissa päädyttiin 3–3-tasapeliin, mutta muuten Suomi on voittanut kaikki ottelut. Viimeisin kohtaaminen on keväältä 2013, jolloin Leijonat juhli voittoa lukemin 7–2. Yhteensä kahdeksan kohtaamisen maaliero on 49–12.

Suomi kamppailee edelleen Tampereella pelattavan B-lohkon voitosta, vaikka etu onkin voittomaalikilpailussa tulleen Ruotsi-tappion myötä kruunupaidoilla. Muut ottelunsa Leijonat on voittanut varsinaisella peliajalla. Viimeksi kaatui Iso-Britannia perjantaina lukemin 6–0.

Itävallalla on viiden ottelun jälkeen kasassa neljä pistettä. Kovin suoritus on Tšekin kaataminen voittomaalikilpailussa. Yhdysvaltoja vastaan Itävalta sinnitteli jatkoajalle asti ja perjantaina Latvia oli parempi voittomaalikilpailussa. Vaikka kisat ovatkin sujuneet hieman yläkanttiin, on putoamispeikko vielä läsnä, ja vasta alkusarjan viimeinen ottelu Isoa-Britanniaa vastaan ratkaissee putoajan.

Leijonien kokoonpano Itävaltaa vastaan on täysin identtinen perjantaiseen verrattuna. Jussi Olkinuora pelaa toisen peräkkäisen ja yhteensä neljännen ottelunsa, ja vaikuttaa täten olevan valmennusjohdon valinta ykkösmaalivahdiksi. Kaksi ottelua pelannut Harri Säteri ei eiliseen tapaan ole kokoonpanossa ollenkaan, vaan varamaalivahtina toimii vielä peliaikaa vailla oleva Frans Tuohimaa.

Leijonat Itävaltaa vastaan

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora

Varalla:
35 Frans Tuohimaa

1:
64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:
25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 76 Jere Sallinen
41 Miro Heiskanen – 50 Mikael Seppälä

3:
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 10 Joel Armia
3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
23 Esa Lindell – 55 Atte Ohtamaa

» Lähetä palautetta toimitukselle