Leijonat avaa kotikisansa Norjaa vastaan tällä kokoonpanolla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi ja Norja avaavat heti kisojen avauspäivänä turnausurakkansa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Jukka Jalosella on valtava työ luotsata Leijonat menestykseen ensimmäistä kertaa kotiturnauksessa. Ryhmän maalivahtiosasto on kunnossa, sillä maalivahtikolmikko Harri Säteri, Frans Tuohimaa ja Jussi Olkinuora oli mukana myös Pekingin olympiajäillä Leijonien voittaessa historialliset kultamitalit. Säterillä on tilillään myös muutama pelattu NHL-ottelu tältä kaudelta.

NHL-pelaajia ei olympialaisissa ollut apuna. Jalonen sai nyt kotikisoihin aluksi neljä pelaajaa ison meren takaa, mutta Henri Jokiharju joutui jättämään turnauksen väliin. Joukkue saa varmasti maalintekoon tulivoimaa silti Joel Armiasta ja Mikael Granlundista, joka ei kuitenkaan pelaa vielä avausottelussa. 

Norja lähtee Tampereelle hakemaan kisojen pudotuspelipaikkaa monien vuosien tauon jälkeen. Petter Thoresenin luotsaama ryhmä ei kuitenkaan takalinjoille saanut muun muassa Liigasta tuttua Alexander Bonsaksenia. Suomalaisille erityisen tuttuja pelaajia ovat kuitenkin Henrik Haukeland, Michael Haga ja Martin Røymark.

Ryhmässä on voittamisen kulttuuriin kypsyneitä pelaajia, sillä Mats Rossel Olsen on voittanut SHL-seura Frölundassa peräti neljä CHL-mestaruutta. Tämä − jos jokin − auttaa vuonomaata pärjäämään suhteellisen kovassa alkulohkossa.

Norja on viimeksi voittanut Leijonat harjoitusottelussa keväällä 2013. Arvoturnauksissa Leijonat ei ole hävinnyt Norjalle. Historiankirjat petaavat kotiyleisön riemuksi Suomelle voittoa, mutta turnauksen avausottelu on kummallekin joukkueelle haastava. 

Leijonat MM-kisojen avausotteluun

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora

Varalla:
29 Harri Säteri

1:
21 Jere Innala – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:
82 Harri Pesonen – 51 Valtteri Filppula (C) – 10 Joel Armia
50 Mikael Seppälä – 55 Atte Ohtamaa

3:
25 Toni Rajala – 91 Juho Lammikko – 76 Jere Sallinen
3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen (A)

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
2 Ville Pokka

» Lähetä palautetta toimitukselle