Leijonalegenda Jenni Hiirikoski pelaa perjantaina 400. maaottelunsa − "Ennen kaikkea minulle merkitsee joukkueen menestys"

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jenni Hiirikoski yltää upeaan saavutukseen.

Vastikään 36 vuotta täyttänyt Naisleijonien kapteeni ja puolustajalegenda Jenni Hiirikoski pelaa perjantaina uransa 400. maaottelun, kun Suomi kohtaa MM-turnauksen alkulohkossa Saksan. Hiirikosken saavutus on historiallinen, sillä hän on eniten maaotteluita pelannut suomalainen jääkiekkoilija.

Hiirikoski murtautui maajoukkueeseen jo kaudella 2003−04 ja on sen jälkeen ollut mukana voittamassa lukuisia arvokisamitaleja leijonapaidassa. 

− Ennen kaikkea minulle merkitsee joukkueen menestys, on aina merkinnyt. Henkilökohtaisia juttuja tulee siinä matkalla, kun yhdessä onnistutaan. Silloin joku yksittäinen pelaaja voi nousta esiin. Joukkueena tehdään ja joukkueena menestytään. Se on ollut aina iso asia itselleni, Hiirikoski sanoo Suomen Jääkiekkoliiton haastattelussa.

Lempäälästä kotoisin oleva Hiirikoski on valittu kahdesta olympialaisten parhaaksi puolustajaksi MM-turnauksissa hän on yltänyt samaan seitsemän kertaa.

Raudanluja pelaaja on ollut kova harjoittelija läpi uransa. Pelin parissa oleminen ja itsensä kehittäminen ovatkin pitkän taipaleen mahdollistaneita tekijöitä.

− Nautin myös yhä jäällä olemisesta ja joukkueen kanssa asioiden tekemisestä – siitä, miten saamme yhdessä joukkueesta parhaan irti. Paljon on erilaisia turnauksia takana, ja niistä jokaisesta olen yrittänyt rehellisesti opin kaivaa. Sitä kautta olen aina pystynyt tekemään joitain asioita aiempaa paremmin, Hiirikoski toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle