Legendaarinen Eric Perrin kiitti pelaajauransa viimeisessä televisiohaastattelussa Suomea, Liigaa ja jääkiekkoa

LIIGA / Uutinen
Eric Perrinistä jää lämpimät muistot monelle Liigan seuraajalle.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Suomalaisen seurajääkiekkoilun kaikkien aikojen parhaan ulkomaalaispelaajan, kanadalaisen Eric Perrinin pelaajaura on päättynyt. Se päättyi tänä iltana JYPin hävittyä Lukolle Raumalla Liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ratkaisevassa kolmannessa osaottelussa maalein 4–1. JYPin kausi loppui, Lukko jatkaa puolivälieriin.

Taiston tauottua Perrin, 43, antoi Telialle viimeisen televisiohaastattelunsa ammattilaisjääkiekkoilijana.

Ensin hän perkasi illan ottelua.

– Tämä oli samanlaista, millaista koko kautemme on ollut tällä ryhmällä. Olemme koko ajan voineet pukuhuoneessa luottaa siihen, että taistelemme yhdessä toinen toisillemme. Loppuun asti.

– Kolmas erä oli meiltä hyvä, mutta emme vain onnistuneet löytämään pientä extraa, jolla olisimme saaneet maaleja aikaan. Ja totta kai mitä kauemmin aikaa kului, sitä vaikeammaksi kiriminen muuttui, Perrin mietti.

– Olen ylpeä tästä joukkueesta. Kävimme läpi vaikeita asioita. Tämä oli kova vuosi, hän totesi JYPin alavireisesti sujuneesta sesongista.

– Tämä oli urani viimeinen ottelu. Sydämeni on pakahtua. Jääkiekko on tehnyt miehen, joka olen. Suomi on antanut sen minulle. Joten: kiitos.

– Hyvin moni ihminen oli suuressa roolissa mahdollistamassa paluutani JYPiin vielä yhdeksi kaudeksi. Hyvin moni yhteistyökumppani tuki minua tämän haaveen toteuttamisessa. Heidän ansiostaan sain pelata vielä yhden vuoden. Olen heille kaikkeni velkaa. Minulla on Jyväskylässä ystäviä myös jääkiekon ulkopuolelta. Haluan kiittää heitä saamastani uskomattomasta tuesta. Kaikkina näinä vuosina he ovat auttaneet minua, ulkomaalaista vieraassa maassa. He ovat aina tehneet oloni kotoisaksi. Lisäksi haluan kiittää joukkuetovereitani. He ovat olleet mahtavia.

– Ja sitten fanit, ympäri Suomea. Näimme tänäänkin sen kunnioituksen, jota ihmiset osoittivat. Se merkitsee minulle paljon. Arvostan sitä todella paljon. Kiitän kaikkia faneja ympäri Suomen.

Perrin myös vihjasi, että hän ei välttämättä ole lähdössä Suomesta, vaikka pelaajaura loppuikin.

– En näe tätä loppuna. Edessä saattaa olla hienoja mahdollisuuksia. Katsotaan, miten niiden kanssa käy. Vähintäänkin palaan Suomeen käymään. Jäähalleihin ympäri Suomea.

Perrin on Stanley Cup -voittaja vuodelta 2004 ja Suomen mestari vuodelta 2012. Hän iski silloin SM-kullan JYPille ratkaisseen maalin. Perrin pelasi Suomessa yhteensä 12 kautta. Hän edusti Jokereita, Ässiä, HPK:ta, TPS:ää ja JYPiä.

13 sekuntia ennen uransa viimeisen ottelun päättymistä Perrin syötti joukkueensa illan ainoan maalin. Se oli keskushyökkääjän 605. tehopiste Liigassa. Ura kesti 736 ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle