LeKi jatkaa Kuuselan valmennuksessa - pelaajistoon myös ensimmäiset sopimukset

MESTIS / Uutinen
Haaranen palaa LeKin takaiinjoille.
Kuva © Timo Savela
LeKi aloitti tulevan kauden joukkueensa rakentamisen tekemällä jatkosopimuksen päävalmentaja Miikka Kuuselan kanssa ja kiinnittämällä kuusi pelaajaa joukkueeseen.

Pelaajaurallaankin neljällä kaudella LeKiä edustanut Miikka Kuusela jatkaa lempääläläisryhmän päävalmentajana. Tuleva kausi on 41-vuotiaalle Kuuselalle kolmas peräkkäinen joukkueen päävalmentajana. Hän on toiminut LeKissä myös apuvalmentajan tehtävissä. 

Valmennusryhmässä jatkavat myös viime kauden tapaan Juha Selin ja Harri Kohvakka. Paluumuuttajana lempääläläisvalmennukseen liittyy maalivahtivalmentaja Pekka Korhonen, joka toimi viimeiset puolitoista kautta Kiinan alle 18-vuotiaiden maajoukkueen sekä KHL-joukkue Kunlun Red Starin juniorijoukkueen maalivahtivalmentajana. Korhonen oli ennen Kiinan visiittiään 10 kauden ajan LeKin maalivahtivalmentaja.

Lempääläläisryhmä teki myös ensimmäiset pelaajasopimuksensa ensi kaudelle. Uusina niminä joukkueeseen liittyvät puolustajat Matias Haaranen ja Valtteri Lemmetty sekä hyökkääjät Janne Seppänen ja Joni Lavonen. Puolustaja Riku Väkiparta ja hyökkääjä Niko Lahtinen puolestaan tekivät jatkosopimukset joukkueen kanssa.

Haaranen kiekkoili viime kauden Mestiksen hopeajoukkue TUTOssa ja tehtaili runkosarjassa 44 ottelussa 13 tehopistettä, minkä lisäksi iski 18 pudotuspelikamppailussa tehot 3+2. 58 Liiga-otteluakin urallaan pelannut 21-vuotias puolustaja on edustanut LeKiäkin aiemmin kaudella 2016-17.

Helsinkiläislähtöinen Lemmetty edusti viime kaudella Suomi-sarjajoukkue Huntersia. 23-vuotias puolustaja viimeisteli 38 ottelussa kuusi maalia ja antoi 20 maalisyöttöä. Lemmetyllä on aiempaa Mestis-kokemusta 21 ottelun verran Kiekko-Vantaasta toissa kaudelta.

Seppänen on LeKille myös entuudestaan tuttu pelaaja, sillä 23-vuotias kiekkoili joukkueessa kaudella 2016-17 44 ottelua. Viime kauden hän pelasi Mestistä Peliitoissa ja kokosi 31 ottelussa tehot 3+7.

Lavonen siirtyy lempääläläisjoukkueeseen Nokian Pyrystä. 22-vuotias hyökkääjä oli nokialaisjoukkueen toiseksi tehokkain pistemies tehtailemalla 33 ottelussa tehot 18+18.

» Lähetä palautetta toimitukselle