LeKi ja Virkiä nousevat Suomi-sarjaan, HC Giantsin ja Laser HT:n tie vie sarjaporrasta alemmas

Suomi-sarja / Uutinen
LeKi juhli Suomi-sarjanousua.
Kuva © Jarno Hietanen

Lempäälän Kisa ja Lapuan Virkiä nousevat ensi kaudeksi Suomi-sarjaan. Kaksikko voitti sunnuntaina HC GIantsin ja Laser HT:n, mikä tarkoittaa sitä, että heidän tiensä vie II divisioonaan.

LeKi peittosi HC Giantsin maalein 15−0 ja varmisti sarjanousunsa. Murskajaisissa Alex Hukki ja Jesse Hurme tekivät lempääläläisille pisteet 2+2 per pelaaja. LeKin pelaajista peräti 11 teki maalin. Virkiän 8−1-voitossa Laser HT:sta Markus Piispanen ja Joel Sund merkkauttivat tehopisteet 2+3. Virkiä tarvitsi Suomi-sarjanousuun vähintään kahden maalin voiton. Tuo tavoite ylittyi siis kirkkaasti.

LeKi pelasi Mestistä vielä kaudella 2018−19, jolloin se sijoittui neljänneksi häviten pronssiottelun TUTOlle. Kauden jälkeen saukkopaidat jäivät ilman Mestis-lisenssiä talousvaikeuksien takia ja edustusjoukkue pudotettiin II divisioonaan. Virkiä ei ole aiemmin pelannut Suomi-sarjassa, mutta kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla se oli 90-luvulla.

Muokatut: 10.4.2022, kello 19.50: Lisätty tieto, että Virkiä tarvitsi kahden maalin voiton. Myös maininta Virkiän pelaamisesta kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle