Lauri Marjamäki teki suomalaista KHL-historiaa – Jokerit voitti Vitjazin

KHL / Uutinen
Hannes Björninen aloitti ottelun maalinteon.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Jokereiden päävalmentaja nousi 128. voitollaan kaikkien aikojen eniten voittaneeksi suomalaisvalmentajaksi KHL:ssä ohi Kari Heikkilän. Jokerien avauserän löylytyksen jälkeen Vitjaz heräsi, mutta piristysruiske ei riittänyt voittoon. Jokereille maukas voitto 3–2-lukemin.

Jokerit dominoi avauserää ja joukkue namutteli erän kaikki kolme maalia. Hannes Björninen avasi ottelun maalihanat ylivoimalla, jonka hän itse saalisti saadessaan iskua kasvoihinsa. Eikä maalit jääneet tähän, sillä Tommi Kivistö ja Philip Holm laukoivat kiekon ohi Maksim Kloberdanetsin. Ruotsalaispuolustajan maali oli erän erikoisin, koska se syntyi päätypompun kautta. 

Lauri Marjamäelle erä onnistumisien myötä toi myös vähäksi aikaa harmaita hiuksia, kun Otto Leskinen sai osumaa avauserässä satuttaen jalkaansa. Nuori puolustaja oli vain hetken pois kaukalosta palaten takaisin tositoimiin. 

Jokereiden jalat jäivät seuraavien erien alussa pukukoppiin 

Vitjaz-luotsi Juri Babenko ei pitänyt näkemästään ja vaihtoi toiseen erään maalivahtia. Kloberdanets teki tilaa Igor Saprikinille. Vaihdos herätti Vitjazin, mutta Jokereilla oli koko ajan pelihaluja eikä voittajasta tässäkään erässä ollut epäselvyyttä. Erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin Vitjaz-hyökkääjä Kirill Rasskazov Jokereiden pelatessa lepsusti erän ensimmäiset kaksi minuuttia. 

Jos ensimmäisessä erässä Leskinen sai osumaa erässä, toisessa erässä Teemu Turunen sai käteensä osumaa. Turunen puhalteli vaihtopenkillä hetken tuskissaan palatessaan takaisin kaukaloon. 

Kolmannen kaksikymppisen ainokaisen iski pirteän pelin pelannut Vitjazin suomalaistykki Niko Ojamäki komealla maalillaan. Kotijoukkueessa pelaa myös Ojamäen lisäksi kaksi muuta suomalaispelaajaa Miro Aaltosen ja Valtteri Kemiläisen pukiessa seuran paitaa. Aaltosella oli Kemiläistä paremmat otteet ottelussa. 

Kolmas kaksikymppinen oli Vitjazilta näennäistä paineistamista, mutta Jokerit hyvän joukkueen elkein puolusti viisaasti.  Janne Juvonen nappasi tarvittavat auttaakseen joukkuetta voittoon. 

» Lähetä palautetta toimitukselle