Lauri Marjamäki sai valmennuspestin Sveitsistä − "Hän vakuutti meidät arvoillaan"

Muut Sarjat / Uutinen
Lauri Marjamäki on EHC Klotenin uusi päävalmentaja.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Sveitsin pääsarjassa pelaava EHC Kloten on palkannut uudeksi päävalmentajakseen Lauri Marjamäen. Hän on tehnyt joukkueen kanssa vuoden sopimuksen.

EHC Kloten nimesi uudeksi päävalmentajakseen suomalaisen Lauri Marjamäen. Perinteinen sveitsiläisseura palasi pääsarjatasolle vuonna 2022. Viime kaudella joukkue sijoittui viimeistä edelliseksi ja olisi joutunut karsimaan sarjapaikastaan, jos mahdollisia nousijoita olisi ollut. 1990-luvulla Klotenissa juhlittiin mestaruutta neljä kertaa peräkkäin.

Marjamäen apuna toimii muun muassa Kimmo Rintanen, joka pelasi seurassa kymmenen kauden ajan.

– Lauri on ammattilainen, jolla on paljon kokemusta korkeimmalta tasolta. Hän vakuutti meidät arvoillaan ja peliin liittyvillä periaatteillaan. Koska hän aloitti uransa juniorivalmentajana, hän osaa kehittää nuoria pelaajiamme eteenpäin, urheilujohtaja Ricardo Schödler kommentoi.

Marjamäki on valmentanut Liigassa Bluesia 2011–13 saaden loppukaudesta potkut, Kärppiä kolme täyttä kautta 2013–16 ja uudestaan helmikuusta 2022 viime vuoden joulukuuhun asti. Hän valmensi maajoukkuetta vuosina 2016–18 ja Jokereita KHL:ssä vuosina 2018–22.

– Olen innoissani mahdollisuudesta toimia tässä perinteikkässä seurassa. Ensimmäisistä kontakteista lähtien olin vaikuttunut näkemyksistä. Meillä on paljon työtä edessä, mutta olen varma että miehet ovat siihen valmiita, Marjamäki itse kommentoi sopimustaan.

EHC Klotenilla on sopimus kahden suomalaispelaajan kanssa tulevasta kaudesta. Joukkueen riveissä ovat hyökkääjät Miro Aaltonen ja Niko Ojamäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle