Latvian maajoukkuemiehiä KeuPa-paitaan, FPS vahvistuu Lehtimäellä

MESTIS / Uutinen
Ēriks Vītols suojelee ensi kaudella KeuPan maalia.
Kuva © Timo Savela
KeuPa HT on tehnyt sopimukset Mestis-yleisölle jo ennestään tuttujen Ēriks Vītolsin ja Artūrs Andžānsin kanssa. Miro Lehtimäki vahvistaa puolestaan FPS-hyökkäystä.

Latvian miesten maajoukkuerinkiin kuuluvat 21-vuotiaat Ēriks Vītols ja Artūrs Andžāns pelaavat ensi kauden Keuruulla. Kumpikin pelaajista pelasi Mestistä myös viime kaudella.

Maalivahti Vītols kuului viime kaudella HK Zemgalen avainpelaajiin. Hän pelasi Mestiksen runkosarjassa 28 ottelussa ja pysäytti kiekot sarjan parhaimpiin kuuluvalla torjuntaprosentilla 92,0%. Keväällä Vītols kantoi vastuun torjuntatyöstä myös Latvian liigassa, jonka mestariksi HK Zemgale eteni.

– Ēriks on kansainvälisen tason maalivahti, jonka CV puhuu kovaa kieltä nuoresta iästä huolimatta. Hän on pelannut KHL:ssä sekä Latvian maajoukkueessa, ja ilman NHL-apuja hän olisi ollut kevään MM-kisoissa mukana. Ēriksillä on potentiaalia nousta aivan maailman huippusarjoihin asti, KeuPa-luotsi Sami Ryhänen ennustaa.

Andžāns puolusti viime kaudella TUTOn riveissä. Latvialainen pelasi runkosarjassa 51 ottelua, joissa keräsi tehopisteet 2+7. Ennen Suomeen tuloaan isokokoinen puolustaja toimi MHL:ää pelanneen HK Rigan kapteenina.

KeuPalla on nyt kasassa sopimukset kahden maalivahdin, kuuden puolustajan ja kymmenen hyökkääjän kanssa. Ryhäsen mukaan joukkueeseen etsitään enää vain "muutamaa täsmävahvistusta".

Tehokas kiekkokiertolainen FPS:n hyökkäykseen

Miro Lehtimäki vahvistaa FPS:n hyökkäystä. Lehtimäki on pelannut aiemmin Mestistä Hermeksen, RoKin ja KeuPan paidoissa. Kaudella 2018-2019 laitahyökkääjä nakutti lainapestillään Kokkolassa 21 ottelussa hurjat tehot 14+10.

26-vuotias Lehtimäki on pelannut urallaan liigaa myös Sportissa. Viimeiset kaksi kautta hän kiekkoili ulkomailla: ensin Puolassa ja sen jälkeen Hockeyettania kahdessa eri ruotsalaisjoukkueessa.

Lehtimäellä on kokemusta myös Pohjois-Amerikasta, jossa hän pelasi kaksi kautta juniorisarjoissa.

Korjus jatkaa Kajaanissa

Kesken viime kauden Joensuusta Kajaaniin siirtynyt Julius Korjus jatkaa Hokissa. 22-vuotias hyökkääjä on solminut kainuulaisten kanssa yksivuotisen sopimuksen.

– Hyvä kesäharjoittelu alle ja kausi ehjänä, niin odotettavissa on todellinen läpimurto Mestiksen kärkipelaajiin, Hokin kokenut valmentaja Pasi Räsänen uskoo.

Korjus debytoi Mestiksessä kaudella 2020-2021, jolloin hän teki 40 ottelussaan tehot 4+4. Viime kaudella rooli Kiekko-Pojissa oli jäämässä pieneksi: 18 ottelussaan Korjus teki pisteet 2+2. Joukkueenvaihdoksen myötä pistetahti petraantui kuitenkin huimasti. Korjus iski loppukauden aikana Hokki-paidassa pelaamissaan 18 ottelussa tehot 7+6 ja oli yksi kajaanilaisjoukkueen pirteimmistä suorittajista.

» Lähetä palautetta toimitukselle