Latvian jääkiekkoliitto kieltäytyi hyväksymästä Jānis Kalniņšin KHL-siirtoa

KHL / Uutinen
Kalniņš edusti Latviaa olympialaisissa aiemmin tänä vuonna.
Latviassa kohua herättänyt siirtosaaga on saanut uuden käänteen.

KHL:ssä pelaava Amur Habarovsk ilmoitti 6. heinäkuuta tehneensä sopimuksen Jānis Kalniņšin, 30, kanssa. Latvialaismaalivahdin siirtoa ei kuitenkaan oltu vielä hyväksytty kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n siirtojärjestelmässä. IIHF:n sääntöjen mukaan siirto pitää ensin kierrättää pelaajan kotimaan, tässä tapauksessa Latvian jääkiekkoliiton LHF:n kautta.

LHF ilmoitti tänään vastaanottaneensa Kalniņšin siirtopyynnön aiemmin kuluneella viikolla.

− Kalniņšin siirtohakemus on vastaanotettu ja hylkäsimme sen välittömästi, sanoi LHF:n pääsihteeri Roberts Plųžės viitaten Latvian 30. huhtikuuta muuttuneeseen urheilulakiin, joka kieltää edustamasta maajoukkueita niiltä pelaajilta, valmentajilta ja henkilökunnalta, jotka osallistuvat Venäjän ja Valko-Venäjän urheiluliigoihin.

− Tilanne ei ole muuttunut kuukaudessa, Plųžės jatkoi.

On kuitenkin mahdollista, että Kalniņš pelaa tulevalla kaudella KHL:ssä. Kansainvälinen jääkiekkoliitto voi itse hyväksyä siirron riippumatta siitä, hyväksytäänkö siirtoa Latviassa vai ei. Plųžės totesikin LHF:n olevan tietoinen siitä, että se on teoriassa rikkonut IIHF:n sääntöjä, mutta odottaa, että kansainvälinen liitto ymmärtää tilanteen eikä kohdista sanktioita LHF:ää vastaan.

Kalniņš siirtyi viime kaudella siirtotakarajan kynnyksellä Tapparaan. Latvialaismaalivahdin vastuu Liigan mestarijoukkueessa jäi kuitenkin pieneksi, ja hän esiintyi pudotuspelit mukaan lukien vain kolmessa ottelussa. Kalniņš on pelannut aiemmin urallaan viisi kautta KHL:ssä, joista kolme kului Jokereiden riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle