Latvialainen Matiss Kivlenieks on kuollut tapaturmaisesti − ruumiinavaus paljasti kuolinsyyksi ilotulitteen aiheuttaman rintakehävamman

NHL / Uutinen
Kivlenieks on poissa.
Kuva © Samuli Huikuri
Kivlenieks oli kuollessaan vain 24-vuotias.

Latvian jääkiekkoliitto kertoo Facebookissa, että maan MM-joukkueessa Riiassa pelatuissa kisoissa torjunut maalivahti Matiss Kivlenieks, 24, on kuollut. NHL-seura Columbus Blue Jackets kertoo lausunnossaan, että Kivlenieks kuoli saamaansa päävammaan, jonka hän sai kaatumisen seurauksena.

Kivlenieksille tehtiin ruumiinavaus, jossa kuolinsyyksi varmistui rintaan osuneen ilotulitteen aiheuttama isku ja siitä seurannut rintakehävamma, eikä aiemmin tiedotettu päävamma. The Athleticin toimittaja Aaron Portzline kertoi ruumiinavauksen tuloksista.

Päivityksessään maan jääkiekkoliitto esittää suruvalittelunsa ja osanottonsa Kivlenieksin perheelle ja läheisille sekä kertasi tämän uraa. Kivlenieksin todetaan myös olleen esikuva työmoraalinsa ja asenteensa takia. Kivlenieksin kuolemaa luonnehdittiin suureksi menetykseksi Latvian jääkiekolle sekä koko maalle.

Kivlenieks pelasi MM-kisoissa neljä ottelua. Aiemmin urallaan hän ehti pelata Blue Jacketsin organisaatiossa kaudesta 2017−18 saakka.

Blue Jacketsin suomalainen GM Jarmo Kekäläinen kommentoi Kivlenieksin kuolemaa mikroblogipalvelu Twitterissä seuraavasti:

− Elämä on kallisarvoinen ja toisinaan myös hauras. Halaa rakkaitasi tänään. Lepää rauhassa, Matiss. Kaipaamme sinua suuresti.

Muokattu: 5.7.2021, kello 15.30: Lisätty tieto siitä, että Kivlenieksin kuolema oli tapaturma.

Muokattu: 5.7.2021, kello 15.38: Kuolinsyytä tarkennettu.

Muokattu: 5.7.2021, kello 16.02: Kuolinsyytä tarkennettu Blue Jacketsin lausunnon perusteella.

Muokattu: 5.7.2021, kello 16.36: Kekäläisen kommentti lisätty.

Muokattu: 5.7.2021, kello 17.33: Tarkennettu tapaturman syytä ja muutettu otsikkoa.

Muokattu: 5.7.2021, kello 21.07: Ruumiinavauksen tiedot lisätty, Portzlinen twiitti upotettu ja otsikkoa muutettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle