Latvia lähtee MM-turnaukseen NHL-torjujan johdolla – mukana myös Liiga-pelaajia

MAAJOUKKUE / Uutinen
Latvia saa turnaukseen kovan NHL-vahvistuksen, kun maalia tilkitsee Columbus Blue Jacketsin Elvis Merzļikins.
Kuva © Getty Images
Latvian joukkue tällä viikolla alkavaan MM-turnaukseen on nimetty. Joukkueessa on tuttuja nimiä suomalaisille kiekkoseuraajille. Latvia pelaa turnauksen B-lohkossa yhdessä Suomen, Yhdysvaltojen, Tšekin, Ruotsin, Norjan, Itävallan sekä Iso-Britannian kanssa.

Suomen kanssa samassa lohkossa pelaava Latvia on julkaissut miehistönsä perjantaina alkavaan MM-turnaukseen. Joukkueen pelaajilla on yli 300 ottelun verran NHL-kokemusta ja mukana on Liigassakin kiekkoilleita pelaajia, sillä kuluneella kaudella Pelicansissa vieraillut Kārlis Čukste sekä Jukureiden Oskars Batņa saivat kutsut maajoukkueeseen.

Maalilla ykköstorjujan viittaa kantaa Columbus Blue Jacketsin Elvis Merzļikins, joka kantaa selässään edesmenneen ystävänsä Matīss Kivlenieksin numeroa 80. Joukkueesta löytyy myös arvokisadebytantteja, sillä miehistöön on nimetty vuonna 2003 syntynyt Klavs Veinbergs sekä vuonna 2002 syntynyt Oskars Lapinskis

Viime vuoden kotiturnauksessa Latvia sijoittui lohkonsa kuudenneksi, kun se jäi pisteen päähän jatkopaikasta. Kokonaissijoitus oli 11. Joukkue aloittaa tämän vuoden urakkansa MM-turnauksessa perjantaina ottelulla Yhdysvaltoja vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle