Lasse Kukkonen lopettaa menestyksekkään pelaajauransa − "Hän on ollut iso palanen tätä menestystarinaa, jonka olemme Kärppien kanssa saaneet kokea"

LIIGA / Uutinen
Lasse Kukkonen päättää mittavan pelaajauransa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Kärpät ilmoitti maanantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että joukkueen pitkäaikainen kapteeni ja seuralegenda Lasse Kukkonen päättää pelaajauransa.

Lasse Kukkonen, 38, lopettaa pelaajauransa. Kärpät järjesti tiedotustilaisuuden, jossa konkaripuolustaja kertoi päätöksestään.

− Viime talvena aloin pohtia omaa jatkoani ja kevään aikana tuli selvästi mieleen, että tähän on hyvä päättää. Olen kiitollinen matkasta, jonka olen saanut tehdä. Ura päättyi eri tavalla kuin mistä unelmoin, mutta kuitenkaan ei voi koskaan tietää, milloin viimeinen peli on, Kukkonen sanoi puheenvuorossaan tiedotustilaisuudessa kiittäen hänen uraansa vaikuttaneita ihmisiä.

Oulussa syntynyt Kärppien kasvatti aloitti liigauransa jo kaudella 2000−01. Hän on pelannut uransa aikana Kärpissä yhteensä 651 ottelua eikä hän ole edustanut Suomessa pelatessaan muita joukkueita. Hänellä on myös kokemusta Pohjois-Amerikasta sekä NHL:stä että AHL:stä kuin myös Venäjän KHL:stä.

− Lasse on tehnyt aina joukkuekavereistaan parempia. Hän on ollut iso palanen tätä menestystarinaa, jonka olemme Kärppien kanssa saaneet kokea, totesi urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

Kukkonen toimi oululaisjoukkueen kapteenistossa jokaisella kaudellaan lukuunottamatta kahta ensimmäistä liigakauttaan. Hän voitti urallaan neljä Suomen mestaruutta Kärppien riveissä.

− Kukkonen nosti aina joukkueessa esiin niitä, jotka olivat niissä haastavimmissa rooleissa, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner totesi.

Maajoukkueessa vuonna 2011 maailmanmestaruuden voittanut Kukkonen edusti Suomea monissa arvoturnauksissa ja voitti mitaleita sekä miesten maajoukkueessa että nuorten maajoukkueissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle