Lapin Kansa: Sveitsiläinen jääkiekkovaikuttaja mukaan RoKin omistusportaaseen

MESTIS / Uutinen
RoKi jatkaa taloutensa vahvistamista.
Kuva © Timo Savela
Vuosia EHC Klotenin osaomistajana ja seuran taustalla isossa roolissa toiminut sveitsiläinen Mike Schälchli osallistui RoKin osakeantiin merkittävällä summalla, kertoo Lapin Kansa.

Lapin Kansa uutisoi, että Mestis-joukkue RoKin taustayhtiö RoKi Hockey on yhtiökokouksessaan päättänyt aloittaa myös 40 000 osakkeen osakeannin, jonka tavoitteena on kerryttää yhtiön kassaan lisää pääomaa 100 000 euron verran.

Lapin Kansan mukaan Rovaniemen Lappi Areenalla nähtiin RoKin viikonloppuista kotiottelua seuraamassa sveitsiläinen Mike Schälchli, joka on Sveitsin pääsarjassa pelaavan EHC Klotenin osaomistaja. Hän on ilmoittautunut osakeantiin mukaan merkittävällä summalla ja haluaa lehdelle antamansa haastattelun mukaan olla mukana RoKin toiminnassa muutenkin kuin vain taloudellisesti.

Schälchi on toiminut EHC Klotenissa varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana. Hän on ollut sveitsiläisseuran toiminnassa mukana 11 vuoden ajan. Lisäksi hän kertoo lehden haastattelussa auttavansa mielellään myös seurahallintoon liittyvissä asioissa. Tämä toive todennäköisesti tarkentuu tulevaisuudessa, mutta RoKi saa Schälchlin myötä toimintaansa mukaan kokeneen taustavaikuttajan jääkiekon yritystoiminnan osalta.

RoKI tiedotti viime viikolla yhtiön kauden 2022-2023 tilinpäätöksen olleen 43 000 euroa voitollinen.

Lapin Kansan uutisessa kerrotaan myös, että Schälchli on ollut pienemmällä summalla mukana jo edellisessä RoKi Hockey oy:n osakeannissa. Lisäksi hänen puolisonsa on rovaniemeläinen, joten oletettavasti nyt tehty suurempi taloudellinen panostuksensa on pidemmän harkinnan tulos.

» Lähetä palautetta toimitukselle