Lakisyyte: Tyttöjoukkueen valmentaja sai potkut Tampa Bay Lightningista, kun kertoi seuran työntekijän raiskanneen hänet

NHL / Uutinen
Tampa Bay Lightningin työntekijä on syytteen alla.
Kuva © Getty Images
Nainen vaatii korvauksena hoitoa post-traumaattiseen stressihäiriöön, elokuun 2018 palkan takaisinmaksua sekä virkaansa takaisin Lightningin yhteisökiekko-ohjelmaan.

NHL-joukkue Tampa Bay Lightning on saanut syytteen seksuaalisesta ahdistelusta, kertoo Tampa Bay Times

Oikeuden dokumenttien perusteella 23-vuotias organisaation tyttöjoukkueen valmentajana toiminut nainen väittää, että Lightningin yhteisökoordinaattori sekä Etelä-Floridan yliopiston jääkiekkojoukkueen apuvalmentaja Aaron Humphrey olisi seksuaalisesti häirinnyt häntä toistuvasti ja raiskannut hänet työmatkan aikana. 

Neljän miehen ja naisen työmatka suuntautui syytteen mukaan Pensacolaan.

Syytteen mukaan nainen oli pelokas ja epävarma, miten hoitaa tilanne, kun hän palasi töihin työmatkan jälkeen. Ahdistelu kuitenkin jatkui, kun nainen ei suostunut seksisuhteeseen epäillyn kanssa. 

Maaliskuussa 2018 nainen kohtasi häiritsijänsä paikallisessa kapakassa Tampassa ja yritti keskustelemalla saada ahdistelun loppumaan, syytteessä kerrotaan. Humphrey oli vastannut nauramalla ja laittamalla kätensä naisen housuihin. 

Kesäkuussa 2018 nainen valitti asiasta Jay Feasterille, seuran jääkiekkokehityksen varapresdentille, ja pyysi tavata häntä kasvotusten. Feaster kieltäytyi, mutta vakuutti ohjaavansa valituksen henkilöstöhallinnosta, syytteessä avataan.

Seuraavan kerran nainen kuuli asiasta 7. elokuuta 2018, kun hän sai potkut yhtiön toimintatapojen rikkomisesta. 

Tämän jälkeen nainen oli kysynyt henkilöstöhallinnosta hänen valitukseen liittyen. 

− Kuulin tästä, mutta se on menneisyyttä eikä sillä ole enää merkitystä, työntekijä oli vastannut naiselle syytteen mukaan. 

Tampa Bay Times kertoo, että epäiltyä vastaan ei ollut kirjattu syytteitä Hillsborough'n oikeuteen. Syytteen mukaan nainen oli kuitenkin kirjannut syrjintäsyytteen tammikuussa 2019 Yhdysvaltain työntekijöiden tasa-arvokomissioon (U.S. Equal Employment Opportunity Commission) sekä Floridan ihmissuhdekomissioon (Florida Commission on Human Relations). Lehden mukaan valitukset eivät ole johtaneet toimiin. 

Lightning-organisaatio ei ole halunnut kommentoida keskeneräistä oikeudenkäyntiä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle