Laine, Rantanen ja kahdeksan muuta - nämä NHL:n suomalaiset ovat vielä ilman sopimusta

NHL / Uutinen
Patrik Laineen sopimuskuviot ovat vielä avoinna.
Kuva © VesaPhoto / Vesa Pöppönen
Kymmenen NHL:ssä päättyneellä kaudella pelannutta suomalaispelaajaa on vielä ilman sopimusta tulevalle kaudelle. Patrik Laine ja Mikko Rantanen ovat heistä nimekkäimmät.

NHL:ssä sopimuksettomat pelaajat jaetaan kahteen kategoriaan. Rajoitetut vapaat agentit eli RFA-pelaajat ovat yhden seuran omaisuutta, ja tällä seuralla on oikeus vastata näille pelaajille tehtyihin tarjouksiin tarjoamalla identtisen sopimuksen pelaajalle kuin alkuperäinen tarjoaja. Näin kävi juuri äskettäin Sebastian Ahon ja Montreal Canadiensin tapauksessa.

Tällaisia pelaajia on suomalaisista viime kaudella NHL:ää pelanneista pelaajista jäljellä kahdeksan.

Winnipeg Jetsin Patrik Laine ja Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ovat näistä pelaajista selvästi nimekkäimmät vielä uutta sopimusta odottavat suomalaiset. Myös Montreal Canadiensin kaksikko Joel Armia Artturi Lehkonen on edelleen vailla tulevan kauden pahvia.

Carolina Hurricanesissa NHL-debyyttinsä tällä kaudella tehnyt Saku Mäenalanen odottaa niin ikään uutta sopimusta, kuin myös NHL-uransa päättyneellä kaudella aloittaneet San Jose Sharksin Antti Suomela ja Florida Panthersin Juho Lammikko.

Hieman samankaltaisissa tilanteissa ovat puolestaan Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi ja Dallas Starsin Julius Honka, jotka ovat molemmat toivoneet siirtoa toiseen seuraan saadakseen uransa jälleen nousuun.

RFA-statuksella uutta sopimusta odottelee myös mestaruusjuhlissa Stanley Cup -pokaaliakin nostelemaan päässyt St. Louis Bluesin maalivahti Ville Husso, jonka NHL-debyytti odottaa kuitenkin edelleen toteutumistaan.

Rajoittamattomista vapaista agenteista, eli täysin vapaasti seuransa valitsemaan pystyvistä pelaajista on suomalaisista jäljellä enää Anaheim Ducksissa NHL-uransa aloittanut Kalle Kossila. Kovia tehoja AHL:ssä kolmena edellisenä kautena tehnyt hyökkääjä on niin myös edelleen ilman seuraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle