LS: Lukko teki sopimuksen nuoren saksalaismaalivahdin kanssa

LIIGA / Uutinen
Lukko hankki nuoren saksalaismaalivahdin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Rauman Lukko on tehnyt sopimuksen maalivahti Tobias Ancickan kanssa.

Nuori saksalainen maalivahti Tobias Ancicka liittyy Rauman Lukon miehistöön. Maalivahdin liittymisestä Lukon paitaan uutisoi raumalainen sanomalehti Länsi-Suomi. Sopimuksen kestoa ei ole vielä julkaistu, mutta kyseessä on pidempi sopimus, jonka aikana Ancickasta on tavoitteena kasvattaa maalivahti Lukon edustusjoukkueen maalinsuulle.

– Päädyimme tekemään hänelle vähän pidemmän akatemiadiilin. Tavoitteena on, että jonain päivänä hän löisi meidän liigajoukkueemme pelipaidan päälle, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi nuorukaisen siirtoa Länsi-Suomelle.

18-vuotias Ancicka pelasi viime kaudella pääasiassa Eisbären Berlinin alle 20-vuotiaiden joukkueessa. Hän kävi myös pelaamassa muutaman ottelun Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Lasitzer Füchsen maalilla. Ancicka kuului myös Saksan alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen. Hänen on ennakoitu olevan tulevan kesän NHL varaustilaisuudessa yksi korkeimmalla varatuista eurooppalaisista maalivahdeista.

Nuorukainen on kuulunut jo kahden viime kauden ajan Saksan pääsarjassa pelaavan Eisbären Berlinin edustusjoukkueen harjoitusrinkiin. Tätä kautta Ancicka on myös tullut tutuksi raumalaisten maalivahtivalmentajana toimivalle Petri Vehaselle, joka päätti uransa kauden 2017-2018 jälkeen Eisbärenin paidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle