Länsirannikon seurat Sport ja TUTO sopivat pelaajayhteistyöstä

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Huhtamaa on pelannut TUTOssa jo toissa kaudella.
Kuva © Tiia Mahkonen
Sport tekee kauden aikana yhteistyötä TUTOn kanssa. Käytännössä se tarkoittaa, että tietyt pelaajat hakevat peliaikaa Turusta, mikäli Liiga-paikka ei Vaasassa aukene.

Sport ja TUTO ovat sopineet pelaajayhteistyöstä koskien neljää pelaajaa. Maalivahti Jere Huhtamaa, puolustaja Niklas Grönlund sekä hyökkääjät Joel Kerkkänen ja Miika Tiihonen liittyvät kesäksi Sportin harjoitusvahvuuteen. 

Huhtamaa ja Grönlund palaavat TUTOn vahvuuteen elokuussa. Huhtamaan sopimus on kauden kestävä vuokrasopimus ja Grönlundin sopimus on tavallinen kauden kestävä sopimus. Kerkkäsen ja Tiihosen tilannetta tarkastellaan kesän harjoitusjakson jälkeen. Mikäli hyökkääjät eivät saa pelipaikkaa Vaasasta, siirtyvät he TUTOn sopimuspelaajiksi.

Huhtamaa pelasi päättyneellä kaudella SaiPassa sekä lainalla Joensuun Kiekko-Pojissa. Grönlund siirtyy Sportin kesärinkiin Raumalta, Kerkkänen Kiekko-Pojista sekä Tiihonen RoKista.

– Tiihonen ja Kerkkänen saapuvat Sportin kesärinkiin Mestiksen puolelta. On mielenkiintoista nähdä, miten he sopeutuvat liigavauhtiin. Uskon, että molemmilla on lähitulevaisuudessa mahdollisuus ottaa paikkansa liigakokoonpanosta. Mikäli he eivät pääse vielä pelaamaan Liigaa tällä kaudella, he pääsevät pelaamaan TUTOssa isossa roolissa ja ovat tarpeen mukaan Sportin käytettävissä, Sportin urheilujohtaja Herkko Koski kommentoi.

– Hienoa, että löydettiin Sportin kanssa pelaajia, joista molemmat joukkueet olivat kiinnostuneita. Huhtamaa ei Turussa esittelyjä kaipaa, on mahtavaa saada Jere takaisin. Grönlund on nuori puolustava puolustaja, joka saa hyvän kesäharjoittelukauden Vaasassa alle ja siirtyy ensi kaudeksi meille ottamaan seuraavaa steppiä urallaan, kertoo TUTOn urheilukoordinaattori Jouni Virpiö.

» Lähetä palautetta toimitukselle