Lähteet: JYPin kultakypärä Jerry Turkulainen siirtyy Sveitsin liigan jumboseuraan ensi kaudeksi

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Turkulainen on matkalla ulkomaille ensi kaudeksi.
Sveitsiläislähteen mukaan JYPin kultakypärä Jerry Turkulainen siirtyy ensi kaudeksi Sveitsin liigan jumbosijalla olevan HC Ajoien paitaan.

JYPin kultakypärää kantava Jerry Turkulainen on matkalla Sveitsiin ensi kaudeksi, kertoo sveitsiläinen HeShootsHeScores-verkkosivusto. Turkulaisen uusi seura on lähteen mukaan Sveitsin liigan jumbosijalla kuluvalla kaudella oleva HC Ajoie.

Turkulaisen marraskuussa 2022 solmima kolmen vuoden jatkosopimus sisältää ulkomaanoption kausista 2024–25 ja 2025–26. Pisteiden valossa uransa parasta kautta pelaava 25-vuotias laituri on nikkaroinut kuluvalla kaudella 51 otteluun tehot 20+36. Kaiken kaikkiaan ainoastaan jyväskyläläisseuraa Liiga-tasolla edustaneen mikkeliläisen vyölle on kertynyt 438 Liiga-ottelua tehoin 100+213.

Ajoie nousi Sveitsin liigaan kaudelle 2021–22, mutta seura ei selviytynyt pudotuspeleihin kahdella ensimmäisellä kaudellaan. Viime kaudella se säilyi täpärästi pääsarjassa voitettuaan nousukarsinnoissa HC La Chaux-de-Fondsin otteluvoitoin 4–2. Seurassa ei pelaa suomalaisia kuluvalla kaudella, mutta muun muassa Lukosta mestaruuskaudelta 2020–21 tuttu Daniel Audette on joukkueen paras pistemies.

Ajoie on 12 pisteen päässä sijalla 13 olevasta EHC Klotenista, kun sillä on runkosarjaa jäljellä seitsemän ottelun verran.

» Lähetä palautetta toimitukselle