Lähes 500 NHL-ottelun Tobias Rieder siirtyy taalakaukaloista Ruotsiin

SHL / Uutinen
Tobias Rieder lukeutuu Saksan maajoukkueen vakiokalustoon.
Kuva © Samuli Huikuri
Hallitseva Ruotsin mestari Växjö Lakers saa kovan vahvistuksen, kun kokenut saksalainen NHL-hyökkääjä Tobias Rieder siirtyy seuraan loppukauden sopimuksella.

Ruotsin SHL:ssa pelaava Växjö Lakers tiedotti perjantaina hankkineensa riveihinsä 28-vuotiaan Saksan maajoukkuehyökkääjä Tobias Riederin loppukauden sopimuksella. Rieder siirtyy Ruotsiin Buffalo Sabresista, jonka riveissä pelasi viime kaudella 44 ottelua tehoin 5+2=7.

− Odotan kovasti, että pääsen aloittamaan työt joukkueen kanssa. Olen valmis ottamaan sen roolin, jossa voin parhaiten auttaa joukkuetta voittamaan uuden Ruotsin mestaruuden, Rieder sanoo tiedotteessa.

− "Toby" on pelaaja, joka sopii täydellisesti pelityyliimme. Hän on kova tekemään töitä ja hänellä on erinomainen pelisilmä, kertoo Växjön urheilujohtaja Henrik Evertsson.

Rieder on pelannut viimeiset seitsemän kautta NHL:ssa, seuroinaan Arizona Coyotes, Los Angeles Kings, Edmonton Oilers, Calgary Flames ja viimeisimpänä Buffalo Sabres. Otteluita on kertynyt runkosarja ja pudotuspelit yhteenlaskettuna 492. Pohjois-Amerikassa hän on pelannut myös AHL:aa ja juniorisarja OHL:aa.

EV Landshutin kasvatilla on pelattuna myös viidet aikuisten MM-kisat Saksan paidassa ja lisäksi World Cup kaudelta 2016 Euroopan yhdistelmäjoukkueessa.

Hallitsevan Ruotsin mestarin riveissä pelaavat suomalaisista Juuso Vainio, Miika Koivisto ja Julius Nättinen. Myös Jokereista tuttu latvialaismaalivahti Jānis Kalniņš edustaa seuraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle