Lähde: MM-kisojen maalikuninkuuden voittanut brittilupaus Liam Kirk matkalla Jukureihin

LIIGA / Uutinen
Kirk on Arizona Coyotesin seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2018.
Kuva © Getty Images
Jukurit on saamassa riveihinsä vahvistusta Pohjois-Amerikasta. MM-kisoissa toissa keväänä säväyttänyt brittihyökkääjä Liam Kirk on siirtymässä mikkeliläisryhmään.

Liam Kirk on siirtymässä Jukureihin lainasopimuksella NHL-joukkue Arizona Coyotesista. Asiasta kertoi arizonalainen urheilutoimittaja Craig Morgan Twitter-tilillään.

Isobritannialainen Kirk nousi suuren yleisön tietoisuuteen keväällä 2021, kun hän teki MM-kisoissa seitsemässä ottelussa tehot 7+2 ja jakoi turnauksen maalipörssin kärkisijan Andrew Mangiapanen kanssa. Samana keväänä hän teki myös NHL-sopimuksen hänet kolme vuotta aiemmin varanneen Coyotesin kanssa.

Kirkin viime kausi meni piloille loukkaantumisen vuoksi, sillä hän ehti pelaamaan vain kahdeksan AHL-ottelua ennen marraskuussa tullutta kauden päättänyttä polvivammaansa. Tällä kaudella 22-vuotias hyökkääjä on pelannut pääosin ECHL:ssä, jossa hän on tehnyt 15 ottelussa tehot 5+6. AHL:ssä hän on esiintynyt kuluvalla kaudella vain yhdessä kamppailussa.

Kirkin mukana Liigaan tulee myös harvinaisempi kansalaisuus. Häntä ennen Liigassa on pelannut vain yksi isobritannialaispeluri: kausina 2000–2002 Ilvestä edustanut puolustaja Matt Smith.

» Lähetä palautetta toimitukselle