Kyle Dubas siirtyy Pittsburgh Penguinsin johtoon

NHL / Uutinen
Kyle Dubas toimi vielä tällä kaudella Toronto Maple Leafsin GM:nä.
Kuva © Getty Images
Ilman jatkosopimusta Maple Leafsissä jäänyt Kyle Dubas liittyy Pittsburgh Penguinsin johtoportaaseen.

Pittsburgh Penguins tiedotti torstaina nimittäneensä Kyle Dubasin, 37, seuransa jääkiekkotoimintojen uudeksi presidentiksi. Dubas korvaa tehtävässä kauden päätteeksi lähtöpassit saaneen Brian Burken.

Seuran tiedotteen mukaan Dubasin vastuulla on valvoa organisaation kaikkia jääkiekkotoimintoja mukaan lukien organisaation strategisen vision ja filosofian luomista.

– Olemme perheeni kanssa innoissamme liittyessämme osaksi Pittsburgh Penguinsin organisaatiota ja kaikkien Fenway Sports Groupin upeiden ihmisten joukkoon. Olen syvästi otettu edessäni odottavasta mahdollisuudesta. Omistajaporras, FSG:n johtoryhmä ja Penguinsin henkilökunta Pittsburghissä ovat olleet kertakaikkisen upeita. Kaikki ovat osoittaneet sitoutumista lajin parhaiden jääkiekkotoimintojen rakentamiseksi, Dubas kommentoi seuran julkaisemassa tiedotteessa.

– Kyle on läpi uransa osoittanut olevansa eteenpäin katsova jääkiekkohahmo ja edustaa kaikkia niitä ominaisuuksia – rehellisyyttä, älykkyyttä, ja järkkymätöntä sitoutumista voittavan kulttuurin rakentamiseksi – joita arvostamme johtajassa Penguinsissä sekä Fenway Sports Groupissa. Olemme tehneet kuluttavaa työtä rajatessamme kandidaatteja läpi tämän prosessin, mutta ei kestänyt kauaa vakuuttua Kylesta: maineesta, jonka hän on kasvattanut ympäri NHL:ää, ja hänen organisaatiolle kaavailemasta visiostaan jäällä ja sen ulkopuolella, Fenway Sports Groupin pääomistaja John Henry ja hallituksen puheenjohtaja Tom Werner totesivat uudesta työntekijästään.

– Hänen intohimonsa lajia kohtaan ja kyky vaalia hyviä suhteita henkilökuntansa, valmentajiensa ja pelaajiensa kanssa on sellaista johtajuutta, joka epäilemättä resonoi toimistomme väen kanssa ja asettaa meidät uudelle menestyksen polulle lähitulevaisuudessa mestaruustasoisen runkomme kanssa kestävää, pitkän tähtäimen menestystä unohtamatta.

37-vuotias Dubas työskenteli edelliset yhdeksän vuotta Toronto Maple Leafsin organisaatiossa. Viimeiset viisi kautta torontolaisseuran GM:nä toimineen Dubasin ilmoitettiin kauden päätteeksi jäävän ilman jatkosopimusta. Dubasin sopimus Maple Leafsin kanssa umpeutuu 30. kesäkuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle