Kurtis McLean palaa Suomen kaukaloihin Kiekko-Espoon riveissä − myös Julius Rantaeskola Espooseen

MESTIS / Uutinen
Kurtis McLean pelasi kaksi kautta sitten TUTOssa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tulevaksi kaudeksi Mestikseen nostettu Kiekko-Espoo saa jälleen riveihinsä nimekkään pelaajan, kun 39-vuotias kanadalainen Kurtis McLean siirtyy espoolaisjoukkueeseen vuoden sopimuksella.

Tiistaina Arto Laatikaisen sopimuksen julkaissut Kiekko-Espoo vahvistaa myös hyökkäyspäätään kanadalaiskonkari Kurtis McLeanin liittyessä joukkueeseen.

McLeanille Kiekko-Espoo tulee olemaan hänen neljäs edustamansa suomalaisseura. Kausina 2009−11 kanadalainen pelasi Lukossa tehokkaasti sijoittuen muun muassa neljänneksi SM-liigan pistepörssissä jälkimmäisellä kaudellaan. Myöhemmin McLean pelasi Jokereissa KHL:ää kaudella 2014-15 ja TUTOssa Mestistä kaksi vuotta sitten.

Viime kaudella McLean edusti romanialaista SC Csíkszereda niin monikansallisessa Erste Ligassa kuin Romanian omassa pääsarjassa.

− Kurtis tuo joukkueeseemme kokemusta ja johtajuutta. Halusimme nuorien pelaajien tueksi kokeneen ammattilaisen esimerkkiä. Kurtis tuo myös erikoistilanteisiin erittäin kovaa laatua. Haluamme luoda arkeen laatua ja voittamisen kulttuuria, joka lähtee pienistä asioista ja juuri niitä Kurtis pystyy tuomaan seuraamme, kommentoi urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits tiedotteessa.

Kanadalaisen uraan mahtuu myös neljä NHL-ottelua New York Islandersissa kaudella 2008−09. Näissä hän onnistui kertaalleen maalinteossa.

Myös Julius Rantaeskola, 27, liittyy Kiekko-Espoon vahvuuteen. Hyökkääjä on pelannut urallaan Mestiksessä 225 ottelua ja Liigassa 25 kamppailua.

− Julle on monipuolinen hyökkääjä ja loistava joukkuepelaaja, jolla on kovat tavoitteet uralla eteenpäin. Julle tuo joukkueeseen urheilullista ja taistelevaa asennetta, Hirschovits kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle