Kunlun Red Star vaihtaa valmentajia − Tapolalle ja Aholle potkut

KHL / Uutinen
Jyrki Ahon ja Jussi Tapolan pesti Kiinassa tuli päätökseen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL-joukkue Kunlun Red Star on antanut potkut suomalaiselle päävalmentajalleen Jussi Tapolalle. Samalla sai lähteä myös apuvalmentajana toiminut Jyrki Aho.

Kunlun Red Star on KHL:n itäisessä konferenssissa yhdeksäntenä. Eroa pudotuspeliviivaan on kuitenkin kahdeksan pistettä, kun joukkueella on runkosarjaa jäljellä 12 ottelua. Joukkue on hävinnyt kolme edellistä kotiotteluaan.

Uudeksi päävalmentajaksi on valittu Curt Fraser. Hän toimi NHL:ssä Atlanta Thrashersin ensimmäisenä päävalmentajana vuosina 1999-2003. Viime kaudella hän työskenteli Dallas Starsin apuvalmentajana. Apuvalmentajan paikan ottaa Steve Kasper, joka on toiminut seuran juniorivalmentajana.

Jussi Tapola ja Jyrki Aho aloittivat pestinsä Kiinassa tämän kauden alussa. Tapola valmensi Tapparan kahteen Suomen mestaruuteen ja kerran SM-hopealle vuosina 2014-17. Lisäksi hänellä on apuvalmentajana kolme SM-hopeaa. Aholla on Suomen mestaruus vuodelta 2012 pää- ja vuodelta 2009 apuvalmentajana, kun hän oli JYPin penkin takana. Lisäksi hän on valmentanut Liigassa Bluesia ja Ässiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle