Kulttimaineen saavuttanut Marko Anttila saa täyteen 500 Liiga-ottelua

LIIGA / Uutinen
Marko Anttila edustaa tällä kaudella Kärppiä.
Leijonien mestarikapteeni ja kulttimaineeseen noussut Marko Anttila pelaa torstaina 500. Liigan runkosarjaottelunsa, kun Kärpät kohtaa SaiPan.

Marko Anttila hyppää kaukaloon 500. kerran Liigan runkosarjaottelussa, kun hänen edustamansa Kärpät kohtaa torstaina SaiPan vieraskentällä. Kaudella 2004−05 debyyttinsä kotimaan pääsarjassa tehnyt LeKi-kasvatti on toistaiseksi pelaamissaan 499 ottelussa tehnyt tehot 84+105=189.

Yli kaksimetrinen Anttila, 37, tunnetaan kaukalossa periksiantamattomana raatajana ja johtavana pelaajana. Hän on johdattanut kapteenina Leijonat maailmanmestaruuteen sekä ollut mukana historiallisessa olympiakultaa voittaneessa joukkueessa.

Hän oli myös kapteenistossa, kun Suomi voitti kotikisoissa MM-kultaa. Maajoukkuemenestyksensä myötä Anttila on saanut suomalaisten keskuudessa kulttimaineen, josta lempinimi Mörkö lienee kirkkain esimerkki.

Lempäälässä syntynyt Anttila on pelannut myös pitkään ulkomailla. Vuodet 2013−2021 hän pelasi niin Ruotsin SHL:ssä kuin Venäjällä KHL:ssä Jokerien paidassa.

SaiPaa vastaan pelattavassa ottelussa Anttila luistelee oululaisten nelosvitjassa yhdessä Otto Karvisen ja Arttu Hyryn kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle