Kultamitali on jatkoa Suomen hienolle olympiahistorialle

MAAJOUKKUE / Uutinen
Olympialaisissa menestyminen on Leijonille tuttua.

Venäjän olympiakomitean joukkue teki finaalin ensimmäisen maalin, mutta Leijonat nousi rinnalle ja ohi. Hannes Björninen teki kolmannessa erässä kultamitalin varmistaneen maalin.

Miesten jääkiekko on ollut olympialaisten ohjelmassa aina vuodesta 1920 lähtien. Lajin olympiataipaleen alkuvuosia hallitsivat Kanada ja Neuvostoliitto. Yhdysvallat ja jotkut eurooppalaisista maista napsivat mitaleita sieltä täältä.

Suomi saavutti ensimmäisen mitalinsa Calgaryssä 1988, kun Leijonat pokkasi Neuvostoliiton vanavedessä hopeamitalit. 1992 Albertvillestä ei ollut mitalia tuliaisina, mutta 1994 Lillehammerista Suomi sai pronssia matkaansa. Sama oli tulos neljä vuotta myöhemmin Naganossa.

2000-luku alkoi mitalittomilla olympiakisoilla Salt Lake Cityssä 2002, mutta Torinossa 2006 sinivalkoiset värit olivat jälleen hopealla. Viimeisimmät mitalit Leijonat on saavuttanut Vancouverissa 2010 ja Sotšissa 2014. Pyeongchangista 2018 mitalia ei tullut.

Pekingistä napattu kultamitali on siis tuorein saavutus mitalisateessa, johon kuuluivat ennen sunnuntain finaalia kaksi hopeaa ja neljä pronssia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös