Kristian Kuusela lopettaa pelaajauransa päättyneeseen Liiga-kauteen

LIIGA / Uutinen
Kristian Kuusela ilmoitti C Moren haastattelussa päättävänsä pelaajauransa tähän kauteen.
Kuva © Jarno Hietanen

Liiga-ikoni Kristian Kuusela päättää pelaajauransa kauteen 2022–23. Kuusela ilmoitti päätöksestä C Moren haastattelussa Tapparan voitettua toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden. 40-vuotiaalle Kuuselalle tuorein mestaruus on uran viides.

Kuuselan mittavalle ja menestyksekkäälle pelaajauralle Liigan runkosarjaotteluita kertyi 1107 ja tehopisteitä 280+458=738. Pelatuissa otteluissa Kuusela on kaikkien aikojen tilaston toisena ja kaikkien aikojen pistepörssissä sijoitus on kolmas.

Kuusela kertoi Jatkoajan haastattelussa miettineensä uran jatkoa jo runkosarjan lopussa ja teki päätöksen uran lopettamisesta pudotuspeleissä.

– Kyllä tämä oli minun osalta tässä. Yksi aikakausi loppuu itseltäni tähän. Olen saanut aika paljon tältä lajilta ja olen yrittänyt antaa takaisin niin paljon, kuin pystyn, kertoi Kuusela C Moren haastattelussa mestaruuden ratkettua.

Mittavalla urallaan Kuusela voitti viiden Suomen mestaruuden lisäksi maailmanmestaruuden vuonna 2019 sekä Ruotsin mestaruuden. Kuusela myös nappasi aiemmin tällä kaudella Tapparan kanssa CHL-mestaruuden. Hänet valittiin myös kaudella 2015–16 Liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Kuusela edusti Liiga-urallaan Ässiä, Kärppiä, Bluesia sekä viimeisimpänä Tapparaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle