Kova paluumuuttaja KOOVEEn riveihin, Espoon mestareille jatkosopimuksia

MESTIS / Uutinen
Janne Seppänen palaa KOOVEEn miehistöön.
Kuva © Jarno Hietanen
KOOVEE-hyökkäys täydentyy aiempien kausien tehopelaaja Janne Seppäsellä sekä Liigasta tutulla Samuli Vainionpäällä. Sopimusuutisia kerrottiin myös Espoosta, Iisalmesta ja Kokkolasta.

KOOVEEn hyökkäys vahvistuu kahdella tunnetulla nimellä, kun sekä Janne Seppänen että Samuli Vainionpää palaavat maailmalta Tampereelle.

Paluumuuttaja Seppänen on pelannut KOOVEEssa aiemmin kahteen otteeseen: kaudella 2019–20 hän oli seuransa paras pistemies ja koko Mestiksen pistepörssissä neljäs 51 pisteellään. Seppänen kuului tamperelaisten avainpelaajiin myös kaudella 2021–22.

Viime kaudella Seppänen pelasi Saksan kolmosliigaa. 28-vuotias hyökkääjä on pelannut Mestistä aiemmin myös LeKissä ja Peliitoissa.

KOOVEE on ennestään tuttu seura myös Vainionpäälle, joka on käväissyt aiemmin urallaan lyhyillä lainapesteillä Mestiksessä. Viime kaudella Ranskan liigassa kiekkoillut Vainionpää on pelannut urallaan parisensataa Liiga-ottelua TPS:n ja Ilveksen riveissä.

Tuomaala ja Hopponen jatkavat Espoossa

Kiekko-Espoon mestaruusjoukkueen tärkeisiin palasiin kuuluneet Arttu Tuomaala ja Erno Hopponen ovat solmineet jatkosopimukset seuran kanssa.

Tuomaalalle tuleva kausi Espoossa on kolmas. 21-vuotias keskushyökkääjä oli viime kaudella yksi joukkueensa tehokkaimmista pelaajista. Tuomaala teki runkosarjassa tehot 15+32 ja pudotuspeleissä 6+8.

– Mahtavaa jatkaa Espoossa! Täällä oon saanut kehittyä kokoajan pienin askelin eteenpäin pelaajana ja ihmisenä. Hienoa, että yhteinen tarina jatkuu, Tuomaala iloitsee.

26-vuotiaalle Hopposelle tuleva kausi on jo neljäs peräkkäinen Kiekko-Espoossa. Kokenut puolustaja on pelannut Mestistä myös Kiekko-Vantaan, KOOVEEn ja Espoo Unitedin paidoissa.

Täydennystä IPK:n alakertaan

IPK on tehnyt sopimukset puolustaja Aapo Siivosen ja maalivahti Olli Taimen kanssa.

Länsirannikolta lähtöisin oleva Siivonen pelasi kauden 2020–21 Kanadan QMJHL-junioriliigassa, josta palattuaan pelasi kaksi viime kautta KooKoon U20-joukkueessa. 20-vuotias puolustaja siirtyi kevään pudotuspelien alla Kouvolasta Rovaniemelle, jossa pelasi Mestistä yhden runkosarja- ja kuuden playoff-ottelun verran.

– Aapo tuo hyvää laajuutta puolustukseen ja tulee varmasti haastamaan kokeneempia puolustajia ja luo positiivista kilpailutilannetta. Hänen tulonsa jälkeen haemme vielä kahta laatupuolustajaa, jonka jälkeen haluttu laajuus puolustuspäässä on kunnossa kahdeksalla puolustajalla, päävalmentaja Marko Tuomainen kommentoi.

Helsinkiläislähtöinen Taimi siirtyy puolestaan Iisalmeen Oulusta. 20-vuotias Taimi on torjunut kiekkoja kaksi edelliskautta Kärppien U20-joukkueessa. IPK:n toisena maalivahtina jatkaa leijonanosan viime kauden peleistä urakoinut Eetu Randelin.

Latvialaispakki jatkaa Kokkolassa

Latvian maajoukkueringissäkin mukana ollut Ernests Ošenieks jatkaa Hermeksen alakerrassa.

– Ernestsin jatko meillä oli äärimmäisen hieno asia. Hän on todella iso tekijä ensi kauden joukkueessamme ja huippupakki Mestikseen, Hermeksen urheilutoimenjohtaja Petri Vehmanen hehkuttaa.

21-vuotias puolustaja kasvatti rooliaan Hermeksen joukkueessa menneen kauden aikana. Hän pelasi runkosarjassa 29 ottelua ja oli pudotuspeleissä kokkolalaisten tehokkain puolustaja.

Ošenieks on pelannut urallaan myös Venäjän KHL- ja MHL-sarjoissa sekä Mestistä Kiekko-Vantaassa.

Kusý ja Galbavý jatkavat matkaansa Joensuusta

Joensuun Kiekko-Pojissa pelanneet ulkomaalaishyökkääjät Denis Kusý ja Matej Galbavý siirtyvät muualle. Joensuulaisten viime kauden paras pistemies Kusý palaa kotimaahansa ja pelaa ensi kaudella Rytiri Kladnon riveissä Tšekin liigaa.

Kesken kauden Joensuuhun Slovakiasta tullut Galbavý siirtyy puolestaan Ruotsiin. Hänen uusi seuransa on HockeyEttanin Strömsbro IF.

Kaksi edelliskautta Peliitoissa pelannut maalivahti Eetu Uotinen siirtyy sen sijaan Suomen sisällä sarjaporrasta alemmas. 22-vuotiaan maalivahdin ensi kauden seura on Suomi-sarjan JHT.

» Lähetä palautetta toimitukselle