Kousan teloneelle Santalalle viiden ottelun pelikielto

LIIGA / Uutinen
Santalalta jää valtaosa puolivälieristä väliin.
Pelicansin ja HIFK:n ensimmäisen puolivälieräkohtaamisen lopulla lahtelaisten Mikko Kousan kolannut HIFK:n Tommi Santala on saanut pitkän pelikiellon polvitaklauksesta.

Peli oli jo numeroiden valossa selvä, mutta HIFK:n Tommi Santala ajoi silti Pelicansin Mikko Kousan päälle kulmatilanteessa osuen tähän polvitaklauksen tunnusmerkit täyttäen.

Kokenut keskushyökkääjä sai tilanteesta 5+20-minuuttisen rangaistuksen. Kousan peli jäi myös kesken.

Santalalle tuomittin lopulta pitkä, viiden ottelun pelikielto. HIFK-peluri on siis edustuskelpoinen vasta mahdollisessa seitsemännessä puolivälierässä.

Liigan kurinpitodelegaatio toteaa, että Santala kurottaa taklauksen alta pyrkivää Kousaa kohti jalallaan sekä nostaa kyynärpäänsä ylös. Tuomiossa ilmaistaan, että taklauksen syy on yksin Santalan ja kyynärpään nostaminen koventaa rangaistusta.

Juttua muokattu: 23.3.2019, kello 9.56: Otsikon kirjoitusvirhe korjattu.

Kommentti: Lassi Seppä

Santalaa ei tunneta likaisena pelaajana, mutta tässä tilanteessa yleisesti puhtaalla maineella ei ole merkitystä. Pelicansin ylivoima oli kiistaton, ja vaikka kuinka kismittäisi, tällaiseen vahingoittamisyritykseen ei ole oikeutta.

Ymmärrän HIFK:n asemassa tietynlaisen pudotuspeleistä tutun asemien haun seuraavaa koitosta varten, mutta Santala meni teossaan liian pitkälle. Tuomio on tekoon nähden linjanmukainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle