Korvaava MM-kisaisäntä valitaan kahden maan välillä − Kummola: "Tämän päivän kokouksessa Fasel tiesi, että on käytännössä yksin tässä"

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kalervo Kummola oli mukana tiedotustilaisuudessa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tilaisuudessa olivat paikalla puheenjohtaja Harri Nummela sekä Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola. Kaksikko kommentoi IIHF:n päätöstä olla järjestämättä miesten jääkiekon MM-kisoja Valko-Venäjällä.

− Presidentti Aljaksandr Lukašenka ei päästänyt viime vaaleissa tarkkailijoita Valko-Venäjälle. Sanoin jo silloin vuonna 2014, ettei Valko-Venäjälle pitäisi mennä. Puhuin myös vähän sinisilmäisesti tuolloin kuinka "avaisimme Eurooppaa", Kummola taustoitti ja totesi myöhemmin huomanneensa, ettei Lukašenka varmaankaan muuttuisi.

Valko-Venäjällä vallitseva tilanne ei Nummelan ja Kummolan mielestä ole sellainen, että sinne voisi viedä arvokisatapahtumaa.

− Tämä oli ainoa oikea päätös. Pandemia on edelleen voimissaan ja tulee varmasti osaltaan vaikuttamaan järjestelyihin. Kuten alle 20-vuotiaiden MM-kisat osoittivat, turnaus pystytään pelaamaan, Nummela sanoi ja kiitti Kummolaa panoksestaan tapauksen käsittelyssä.

Valko-Venäjän presidentti Lukašenka on ollut arvostelun kohteena, kuten myös Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel. Kaksikon toimia on kritisoitu muun muassa heidän piittaamattomuudestaan koronaviruksen hoitoon. Lukašenka ja Fasel kuvattiin halaamassa ilman maskeja tapaamisessaan Valko-Venäjän pääkaupunki Minskissä.

− Tämän päivän kokouksessa Fasel tiesi, että on käytännössä yksin tässä. Hän oli soittanut jo ennen kokousta Valko-Venäjän jääkiekkoliitolle kuinka tulisi todennäköisesti käymään. Valko-Venäjällä on hienot olosuhteet jääkiekolle, mutta ihmisoikeudet on aina laitettava jääkiekon edelle, Kummola kertoi.

− Emme myöskään ole saaneet virallisia lukuja Valko-Venäjän covid-tilanteesta, muistutti Kummola terveysriskeistä.

Kummola kertoi, että kisajärjestäjiksi on ehdolla Latvian lisäksi Bratislava Slovakiassa ja Herning Tanskassa. Päätöksiä sopii odottaa seuraavan kahden viikon sisällä. Kummola totesi, että hän haluaisi MM-finaalin pelattavaksi alkuperäisessä järjestäjämaassa Latviassa.

Muokattu: 18.1.2021, kello 19.20: Otsikkoa muutettu sekä lisätty maininta siitä, että Kummola haluaisi finaalin pelattavaksi Latviaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle