Korona vei Pelicansin U20-nuorilta pudotuspelikevään – joukkueen jäsenellä tartunta

Muut Sarjat / Uutinen
Pelicansin alle 20-vuotiaiden joukkueen taival pudotuspeleissä päättyi ennen kuin alkoikaan. Arkistokuva keväältä 2019.
Pelicansin U20-joukkueen tapaus on suomalaisessa jääkiekossa ensimmäinen, jossa koronatartunta ja -karanteeni pudottavat joukkueen jatkosta sarjan pudotuspelien jo alettua.

Pelicansin alle 20-vuotiaiden SM-sarjajoukkue on joutunut keskeyttämään sarjakautensa pudotuspelien alla. Joukkueen jäsenellä on todettu koronavirustartunta, minkä vuoksi koko joukkue on asetettu karanteeniin.

Jääkiekkoliiton tiedotteen mukaan Pelicans putoaa karanteeninsa vuoksi pudotuspeleistä. Se voitti alueellisen jatkosarjansa ja sai näin suoran paikan puolivälieriin, jossa lahtelaisten oli määrä kohdata Tappara. Koska otteluita ei voida pelata, etenee Tappara suoraan alle 20-vuotiaiden SM-sarjan välieriin.

Koronan leviämistä estävistä toimenpiteistä johtuen pudotuspeleistä jäivät jo aiemmin ulos pääkaupunkiseudun joukkueet HIFK ja Jokerit. Vaikka joukkueet olisivat olleet koko kauden pistekeskiarvon perusteella oikeutettuja pudotuspelipaikkaan, ne eivät ole pystyneet pelaamaan lainkaan marraskuun lopun jälkeen. 

Pelaamatta jäävät myös karsinnat, joissa ilman mandaattipaikkaa pelaavien pudotuspelien ulkopuolisten joukkueiden oli määrä mitellä ensi kauden sarjapaikoista. Tämän myötä ensi kauden alle 20-vuotiaiden SM-sarja käynnistyy 20 joukkueen sarjana.

Paraikaa käynnissä on sarjan pudotuspelien ensimmäinen kierros, jossa mitellään paikasta puolivälierissä. Kahden ottelun systeemillä pelattavissa sarjoissa vastakkain ovat KalPa ja Ässät sekä JYP ja SaiPa. Sarjat ratkeavat torstaina 25.3. pelattavissa toisissa osaotteluissa Lappeenrannassa ja Porissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Leijonien NHL-vahvistukselle huonoja uutisia − koronavirustartunta uhkaa Jokiharjun MM-turnausavausta
10.5.2022 18:57
Henri Jokiharjulla todettiin Ruotsista palatessa koronavirustartunta. Hän on poissa tositoimista näillä näkymin lauantaihin asti. Puolustajan korona on toistaiseksi oireeton.
Uutinen
Jukurien ja Lukon välinen ottelu siirtyy myöhempään ajankohtaan
17.2.2022 10:48
Kiekko ei putoa Mikkelissä torstaina jäähän Lukon koronatilanteen vuoksi. Ottelun uusi ajankohta on maaliskuun lopulla.
Haastattelu
Toimitusjohtaja Risto Jalo Ilveksen akuutista koronakurimuksesta: "Ei olisi ollut edes täytemiehillä mahdollista saada joukkuetta kasaan"
12.2.2022 12:33
Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi, että joukkueen vaikea koronatartuntatilanne selvisi vasta perutun paikallisottelupäivän aamuna.