Kooveen kokoonpanoon kokemusta ja nuoruutta − Mikko Pukka kirkkaimpana nimenä vahvistusten joukossa

MESTIS / Uutinen
Mikko Pukka pukee tulevalle kaudelle päälleen Kooveen pelipaidan.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Mestiksessä pelaava Tampereen Koovee tiedotti tehneensä sopimukset Mikko Pukan, Juho Jokiharjun, Niklas Mattilan ja Jere Heinon kanssa. Heistä Mattila ja Heino tulivat joukkueeseen koeajan kautta.

Syyskuussa 37 vuotta täyttävä Mikko Pukka on yli 600 liigaottelun veteraani, joka palaa Tampereelle Allsvenskan-joukkue Björklövenistä. Liigassa Pukka on edustanut kasvattiseuransa Tapparan lisäksi TPS:ää, SaiPaa sekä Sportia.

Mestiksessä Pukalla on kulkenut tehokkaasti, sillä 80 otteluun hän on merkkauttanut tehot 21+29=50. Kokemusta ulkomailta hänelle on kertynyt Venäjältä, Kazakstanista ja siis Ruotsista, jossa hän viimeisen kahden kauden aikana toimi varakapteenina. Vahvasta taistelutahdostaan tunnettu pelaaja tuo kokemusta ja johtajuutta Kooveen pukukoppiin. 

24-vuotias Koovee-kasvatti, toisen polven jääkiekkoilija Juho Jokiharju palaa Suomeen neljän Yhdysvalloissa vietetyn yliopistovuoden jälkeen. Hyökkääjä tunnetaan hyvästä luistelustaan. Ennen USA:han lähtöä hän teki kovat tehot nuorten SM-liigassa Rauman Lukon paidassa − 47 otteluun 18+39=57 pistettä.

Koeajalla olleet 21-vuotiaat tamperelaiset juniorityön hedelmät hyökkääjä Niklas Mattila ja puolustaja Jere Heino vakuuttivat Kooveen valmennusjohdon. Koovee kiinnitti nuorukaiset joukkueeseensa ensi kaudeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle