Koovee jatkosopimuksiin ykköspyssyjensä kanssa, LeKin tehohyökkääjä siirtyy Tampereelle

MESTIS / Uutinen
Viime kaudella tehoillut Koivula jatkaa Kooveessa.
Kuva © Timo Savela
Mestis-paikkansa karsintojen kautta säilyttänyt Koovee räväytti kerralla ilmoille suuren sopimusnipun. Tamperelaisryhmä sai pidettyä muun muassa viime kauden tehomiehensä Ville Salorannan ja Vili-Jesper Koivulan, joiden lisäksi ryhmään liittyi viisi täysin uutta pelaajaa sekä useita koeaikalaisia.

Jatkosopimukset Kooveen kanssa tekivät maalivahti Tomi Risteli, puolustaja Juhani-Jesper Ilvessuo sekä hyökkääjät Vili-Jesper Koivula, Ville Saloranta ja Elias Elomaa

23-vuotias Koivula oli joukkueen viime kauden paras pistemies ja maalintekijä iskemällä 54 ottelussa tehot 26+18. 22-vuotias Saloranta säesti häntä vahvasti tehtailemalla niin ikään 54 kamppailussa tehot 20+22.

Uusina miehinä tamperelaisjoukkueeseen liittyvät puolustajat Markus Västilä ja Jimi Kuronen sekä hyökkääjät Jere Helenius, Otto Mäkinen ja Janne Seppänen.

Västilä oli viime kaudella Suomi-sarjajoukkue Nokian Pyryn tehokkain puolustaja tehoilla 7+23. 26-vuotiaalla Ilveksen kasvatilla on vyöllään kaikkiaan 256 Mestis-ottelua sekä 28 Liiga-ottelua. Hän on esiintynyt myös Suomen ikäkausimaajoukkueissa.

Kuronen pelasi kaksi edelliskautta Mestistä SaPKossa. Viime kaudella 24-vuotias puolustaja iski 44 ottelussa tehot 4+16. Kuronen on edustanut Mestiksessä aiemmin myös Kiekko-Vantaata ja LeKiä.

Hyökkäyspään uusista kasvoista Seppänen esiintyi tehokkaasti LeKin riveissä: hän takoi 61 runkosarja ja-pudotuspelikamppailussa yhteensä tehot 16+37. Hän oli runkosarjassa lempääläläisjoukkueen kolmanneksi tehokkain pistemies.

Heleniuksen ja Mäkisen kaudet kuluivat myös Mestiksessä: Helenius edusti KeuPaa ja Mäkinen ehti kantamaan sekä LeKin että TUTOn paitaa. Kaksikolta löytyy myös liigakokemusta. 23-vuotias Helenius on pelannut 27 peliä Ilveksessä ja 21-vuotias Mäkinen 11 ottelua Tapparassa. Mäkinen oli voittamassa keväällä 2016 alle 18-vuotiaiden MM-kultaa.

Koeajalla paikkaa Kooveesta hakevat Jukureiden A-nuoria viime kaudella edustaneet puolustaja Riku Kluukeri ja hyökkääjä Niklas Mattila sekä Nokian Pyryssä pelannut hyökkääjä Aleksi Niemi.

Ilveksen A-nuorista Kooveen miehistöön tulevat puolestaan Arttu Flinck, Lassi Korpela ja Arttu Niemi.

Omista A-nuorista tamperelaisryhmä nostaa rinkiinsä Hans Hastion, Lauri Oksan, Oskari Jäättelän, Valtteri Mäkiviinikan, Jesse Kylmäniemen, Jerry Kotilahden, Jerry Särkiojan sekä Valtteri Välimäen.

» Lähetä palautetta toimitukselle